Вам пропонується приготувати дуже смачне і ніжне сало, забруднюючи його гарячим способом і в домашніх умовах. Рецепт перевірений часом і високо оцінений багатьма господинями. Цей спосіб зручний для заготівлі великої кількості продукту. Готуємо в літрових банках. Для заготівлі беріть сало з прошарками м’яса.
Інгредієнти: на 6 арк.
- Сало з прошарками м’яса – 4 кг
- Вода – 2 л
- Сіль – 400 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Перець духмяний горошок – 3 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
Процес приготування:
Як засолити сало в розсолі у банку гарячим способом? У каструлю налийте чисту питну воду, насипте в неї потрібну кількість солі і доведіть розсіл до кипіння.
Сало наріжте на поздовжні шматочки, відповідні розміром літрової банки. Потім їх компактно укладіть в чисті сухі банки (банки стерилізувати не потрібно). У кожну банку покладіть вказане в рецепті кількість очищених зубчиків часнику, горошків перцю і листочки лавра.
Залийте сало в банках гарячим розсолом. Банки закрийте чистими металевими кришками. Потім помістіть банки з салом у велику каструлю для стерилізації, застеливши її дно рушником. До рівня плічок банок налийте в каструлю гарячу воду і доведіть все до кипіння на середньому вогні. Стерилізуйте сало в банках протягом 2 годин на маленькому вогні.
Після закінчення часу стерилізації банки спеціальними щипцями вийміть з каструлі і герметично закупорьте. Банки переверніть на кришки на кухонному рушник і залиште до повного охолодження.
Потім переверніть і помістіть в холодильник або перенесіть в прохолодне темне місце для тривалого зберігання. Ваша чудова закуска – солоне сало в банках гарячим способом – готова.
Можете нарізати на шматочки і подавати до столу. Пробуйте і готуйте!
Приємного апетиту!
Засолювання сала гарячим способом Сало в розсолі з часником в банку Як засолити сало в банку Як засолити сало в домашніх умовах Як засолити сало в розсолі Як солити сало в розсолі з часником і спеціями