З настанням осені і зими багато згадують про смачний і ситний салі, яке пішло на задній план у теплі пори року. Сало в цибулинні гарячим способом буде у вас неймовірно пікантним стравою, яку можна подати і святкового столу. За зовнішнім виглядом воно виходить схожим на копчене сало. Готується цей делікатес дуже швидко. Для засолювання краще взяти сало з м’ясними прошарками.
Інгредієнти: на .
- Сало з прошарками м’яса – 1.5 кг
- Вода – 1.2 л
- Сіль – 150 гр.
- цибулиння – 5 жмень
- Часник – 2 головки
- Суміш перців – за смаком
- Лавровий лист – 8 шт.
Процес приготування:
Як засолити сало в цибулинні гарячим способом? Спочатку підготуйте всі інгредієнти для приготування сала за цим рецептом. Кількість цибулиння визначте жменею або візьміть стільки, скільки поміщається в пакетик-маєчку.
У велику каструлю, краще з тефлоновим покриттям, так як лушпиння сильно забарвлює посуд, насипте половину промитої в холодній воді лушпиння. Поверх її покладіть сало, підготовлене для засолювання.
На сало покладіть половину горошків перцю і листочків лавра. Потім насипте потрібну кількість солі.
Покрийте сало решті лушпинням і налийте чисту воду, щоб лушпиння була повністю покрита при несильному натисканні.
Каструлю з салом поставте на невеликий вогонь і варіть сало протягом 20 хвилин від початку кипіння і під прикритою кришкою. Потім вимкніть вогонь. Залиште сало в цибульному розсолі на одну добу, можна довше.
Після закінчення цього часу шматочки сала вийміть з відвару і обсушіть або видаліть зайву рідину кухонним рушником.
Часник почистіть і подрібніть на часничниці.
Решті перець і лаврові листи подрібніть в ступці або кавомолці.
Шматочки сала натріть подрібненим часником і посипте перцем і лавром. Кількість і співвідношення спецій можете змінити по своєму смаку.
Кожен шматочок сала зі спеціями загорніть у папір або фольгу, покладіть в пакет і на ніч помістіть в морозилку. Перед подачею до столу сало наріжте тонкими скибочками і витримайте 10 хвилин при домашньої температурі, а потім можете подати до столу.
Приємного апетиту!
Засолювання сала з часником Як засолити сало в домашніх умовах Як засолити сало в каструлі Як засолити сало з прошарками м'яса