Як зробити плюшки сердечком з цукром? Дізнайтеся з нашого рецепту! Яскраві плюшки у формі сердечок легко зробити своїми руками. Домашній десерт порадує ніжним смаком і ароматом. Чудовий привід зібрати друзів за чаюванням.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Вода – 50 мл
- Мед – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 60 гр.
- Сухі дріжджі – 20 гр.
Процес приготування:
Як зробити плюшки сердечком з цукром? Відміряємо потрібну кількість молока і нагріваємо його. Кип’ятити не треба.
В окремому посуді з’єднуємо дріжджі зі столовою ложкою цукру.
Заливаємо дріжджі теплим молоком. Додаємо сюди дві ложки борошна, ретельно розмішуємо і залишаємо опару на 15-20 хвилин.
В цей час збиваємо яйце з медом і з розтопленим остившім вершковим маслом. Збиваємо суміш і підливаємо до неї кип’ячену воду.
Коли опара підійде, виливаємо її до суміші з яйця, меду та олії.
Ретельно розмішуємо вміст і висипаємо до нього борошно.
Вимішуємо тісто і ставимо на годину в тепле місце. Продукт повинен збільшитися в розмірі.
Готове пишне тісто розділяємо на невеликі шматочки.
Далі кожен шматочок розкочуємо тонко за допомогою качалки.
Посипаємо кожен пласт тіста цукром і знову проходимся качалкою.
Звертаємо заготовки в тонкі трубочки.
Кожну трубочку складаємо навпіл. Робимо в продуктах глибокі надрізи.
Отримані пелюстки розправляємо і формуємо сердечко. Перекладаємо десерт на деко і випікаємо 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Готові плюшки викладаємо на тарілку. Даємо ласощів трохи охолонути і подаємо до столу. Приємного чаювання!
Плюшки