Як зробити плюшки сердечком з цукром? Дізнайтеся з нашого рецепту! Яскраві плюшки у формі сердечок легко зробити своїми руками. Домашній десерт порадує ніжним смаком і ароматом. Чудовий привід зібрати друзів за чаюванням.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Вода – 50 мл
  • Мед – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Сухі дріжджі – 20 гр.

Процес приготування:

Як зробити плюшки сердечком з цукром? Відміряємо потрібну кількість молока і нагріваємо його. Кип’ятити не треба.

В окремому посуді з’єднуємо дріжджі зі столовою ложкою цукру.

Заливаємо дріжджі теплим молоком. Додаємо сюди дві ложки борошна, ретельно розмішуємо і залишаємо опару на 15-20 хвилин.

В цей час збиваємо яйце з медом і з розтопленим остившім вершковим маслом. Збиваємо суміш і підливаємо до неї кип’ячену воду.

Коли опара підійде, виливаємо її до суміші з яйця, меду та олії.

Ретельно розмішуємо вміст і висипаємо до нього борошно.

Вимішуємо тісто і ставимо на годину в тепле місце. Продукт повинен збільшитися в розмірі.

Готове пишне тісто розділяємо на невеликі шматочки.

Далі кожен шматочок розкочуємо тонко за допомогою качалки.

Посипаємо кожен пласт тіста цукром і знову проходимся качалкою.

Звертаємо заготовки в тонкі трубочки.

Кожну трубочку складаємо навпіл. Робимо в продуктах глибокі надрізи.

Отримані пелюстки розправляємо і формуємо сердечко. Перекладаємо десерт на деко і випікаємо 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Готові плюшки викладаємо на тарілку. Даємо ласощів трохи охолонути і подаємо до столу. Приємного чаювання!

Плюшки