Як зварити фунчозу на гарнір? Дізнайтеся з нашого рецепту! Фунчозу часто називають «скляним локшиною», основою для виготовлення якої, служить рисова мука. Не можна не відзначити, що фунчоза володіє унікальною можливістю – вона вбирає в себе запахи і смаки інших інгредієнтів страви.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Фунчоза – 100 гр.
- Вода – 500 мл
- Соєвий соус – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Як зварити фунчозу на гарнір? Беремо фунчозу. Якщо на її упаковці не вказано якийсь особливий спосіб приготування, будемо дотримуватися традиційного способу.
Розкрийте упаковку.
Розрахувавши необхідну кількість рисової локшини, відправте її в суху каструлю.
Вам необхідно окремо закип’ятити півлітра води, потім залити її в каструлю з фунчозой таким чином, щоб локшина була повністю занурена у воду.
Накриваємо кришкою каструлю і варимо протягом п’яти хвилин. Важливий момент – фунчозу краще не помішувати, оскільки будь-яке зайве рух може призвести локшину в непридатний вигляд.
Після закінчення п’яти хвилин вимикаємо плиту і викладаємо фунчозу на друшляк.
Дайте стекти зайвої рідини. Локшина повинна бути практично сухою.
Тепер необхідно промити нашу локшину.
Для цього рекомендується використовувати виключно чисту воду, яка не має сторонніх запахів. Адже фунчоза має властивість вбирати в себе сторонні запахи і смаки.
Після промивання викладаємо локшину на тарілку.
Ніж прикрашати і доповнювати цю локшину – справа ваших уподобань і переваг.
Популярний варіант – фунчоза в поєднанні з болгарським перцем.
Крім того, безпрограшний варіант – полити таку локшину соєвим соусом, оскільки соєвий соус – постійний супутник практично будь-якої страви азіатської кухні.
Салат з фунчозой Фунчоза Фунчоза з соєвим соусом