Шулюм приготувати зовсім не складно. Йде це блюдо своїми коренями в далеке минуле, коли мисливці готували наваристий суп прямо на природі в казані. Зараз же наваристий шулюм можна часто зустріти на наших столах.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Баранина – 0,8 – 1 кг
- Картопля – 4 шт.
- Морква – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 2 зуб.
- Кінза – 1 пучок
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець духмяний горошок – 10 шт.
- Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
- Суміш перців – за смаком
Процес приготування:
Як зварити шулюм з баранини в домашніх умовах? М’ясо промийте, покладіть в каструлю, залийте водою, додайте лавровий лист і запашний перець горошком. Доведіть бульйон до кипіння, зніміть пінку з його поверхні і продовжуйте варити на повільному вогні 1,5 години.
Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте пір’ям.
Моркву очистіть, помийте і наріжте великими кубиками.
Перекладіть овочі в каструлю і варіть 10 хвилин.
Картопля очистіть від шкірки, промийте і наріжте скибочками. Додайте його в суп, варити 10-15 хвилин. Потім додайте сіль за смаком і продовжуйте варити ще 5-7 хвилин.
Зніміть шулюм з вогню, додайте подрібнений часник і кинзу, накрийте каструлю кришкою і дайте страві настоятися 10-15 хвилин.
Приємного апетиту!
Шулюм Шулюм з баранини Шулюм класичний