Приготувати японський бавовняний чізкейк в мультиварці не складе труднощів навіть починаючому кулінару. Високий, повітряний і ніжний пиріг з сирного тіста чудово пропікається в мультиварці.
Інгредієнти: на 7 порц.
- Сир Крем-чіз – 250 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Масло вершкове – 3 ст. л.
- Молоко коров’яче – 200 гр.
- Яйце – 6 шт.
- Борошно пшеничне – 80 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 30 гр.
- Ванілін – 1 пакет
- Сіль – 1 щіпка
- Лимонний сік – 1 ч. л.
- Цукрова пудра – 1 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування японської бавовняного чізкейку в мультиварці? Поставте каструлю з водою для водяній лазні на середній вогонь. Води повинно бути стільки, щоб вона не переливалася в поміщену всередину миску. Закип’ятіть воду.
В глибоку жаростійку миску викладіть масло, молоко і сир і добре перемішайте віночком складові.
Нагрійте масу на водяній бані, поставивши миску на каструлю з водою, постійно помішуючи. Коли маса стане однорідною – вимкніть вогонь.
Борошно і крохмаль просійте в миску з теплим тістом.
Ретельно перемішайте суміш віночком. На даному етапі користуватися технікою для збивання не слід.
Протріть тісто через сито двічі, щоб отримати однорідне тісто без грудок.
Тісто має вийде з ніжною кремовою структурою. Відкладіть його вбік. Окремо розбийте яйця, розділяючи жовток і білок.
Жовтки збийте окремо, всипте ваніль, половину цукру і перекладіть їх в тісто.
Перемішайте тісто лопаткою акуратно, не порушуючи легкість інгредієнтів.
Білки збийте з сіллю до піни. Додайте білок лимонний сік і решту цукру і збивайте до пік.
Перекладіть піну в тісто повільно і акуратно, перемішуючи лопаткою.
Змастіть чашу мультиварки оливковою олією без запаху. Перекладіть тісто в чашу і встановіть режим «Пароварка» на 10 хвилин.
Після цього часу в мультиварці включиться режим «Підігрів» і випічка залишиться стояти в закритій каструлі. Рівно через годину знову повторюємо годинний цикл. Включаємо режим «Пароварка» на 10 хвилин. Потім включиться режим підігріву і каструля буде просто стояти на підігріві закритою. Увесь час приготування (2 години) не відкривайте кришку, мультиварку не рухайте, щоб не осів пиріг.
Відкрийте каструлю і перевірте готовність чізкейку, доторкнувшись до його середини, вона повинна тремтіти. Залиште пиріг у відкритій чаші на 10-15 хвилин.
Дістаньте чашу з мультиварки і поставте в сторону, щоб пиріг продовжував остигати на 1 годину. Після – дістаньте пиріг з форми за допомогою парового контейнера і можна ставити чізкейк на стіл або поставте в холодильник до потрібного моменту.
Зверху пиріг посипте цукровою пудрою і нарізайте гострим ножем на порції.
Приємного апетиту!
Чізкейк без вершків Чізкейк в мультиварці Чізкейк з випічкою Чізкейки