Приготувати японський бавовняний чізкейк в мультиварці не складе труднощів навіть починаючому кулінару. Високий, повітряний і ніжний пиріг з сирного тіста чудово пропікається в мультиварці.


Інгредієнти: на 7 порц.

  • Сир Крем-чіз – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Масло вершкове – 3 ст. л.
  • Молоко коров’яче – 200 гр.
  • Яйце – 6 шт.
  • Борошно пшеничне – 80 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 30 гр.
  • Ванілін – 1 пакет
  • Сіль – 1 щіпка
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Цукрова пудра – 1 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування японської бавовняного чізкейку в мультиварці? Поставте каструлю з водою для водяній лазні на середній вогонь. Води повинно бути стільки, щоб вона не переливалася в поміщену всередину миску. Закип’ятіть воду.

В глибоку жаростійку миску викладіть масло, молоко і сир і добре перемішайте віночком складові.

Нагрійте масу на водяній бані, поставивши миску на каструлю з водою, постійно помішуючи. Коли маса стане однорідною – вимкніть вогонь.

Борошно і крохмаль просійте в миску з теплим тістом.

Ретельно перемішайте суміш віночком. На даному етапі користуватися технікою для збивання не слід.

Протріть тісто через сито двічі, щоб отримати однорідне тісто без грудок.

Тісто має вийде з ніжною кремовою структурою. Відкладіть його вбік. Окремо розбийте яйця, розділяючи жовток і білок.

Жовтки збийте окремо, всипте ваніль, половину цукру і перекладіть їх в тісто.

Перемішайте тісто лопаткою акуратно, не порушуючи легкість інгредієнтів.

Білки збийте з сіллю до піни. Додайте білок лимонний сік і решту цукру і збивайте до пік.

Перекладіть піну в тісто повільно і акуратно, перемішуючи лопаткою.

Змастіть чашу мультиварки оливковою олією без запаху. Перекладіть тісто в чашу і встановіть режим «Пароварка» на 10 хвилин.

Після цього часу в мультиварці включиться режим «Підігрів» і випічка залишиться стояти в закритій каструлі. Рівно через годину знову повторюємо годинний цикл. Включаємо режим «Пароварка» на 10 хвилин. Потім включиться режим підігріву і каструля буде просто стояти на підігріві закритою. Увесь час приготування (2 години) не відкривайте кришку, мультиварку не рухайте, щоб не осів пиріг.

Відкрийте каструлю і перевірте готовність чізкейку, доторкнувшись до його середини, вона повинна тремтіти. Залиште пиріг у відкритій чаші на 10-15 хвилин.

Дістаньте чашу з мультиварки і поставте в сторону, щоб пиріг продовжував остигати на 1 годину. Після – дістаньте пиріг з форми за допомогою парового контейнера і можна ставити чізкейк на стіл або поставте в холодильник до потрібного моменту.


Зверху пиріг посипте цукровою пудрою і нарізайте гострим ножем на порції.

Приємного апетиту!

Чізкейк без вершків Чізкейк в мультиварці Чізкейк з випічкою Чізкейки