Їжачки з фаршу з рисом без підливи на сковороді прості смачні і сподобаються вашим домочадцям! Зазвичай «їжачки» з фаршу з рисом тушкують в соусі або підливці – так «голки» з рису проступають помітніше, а самі тефтелі виходять соковитими. Однак можна порушити звичний спосіб і приготувати «їжачків» без гасіння. У цьому випадку тюфтельки покриються рум’яною скоринкою, яка не розмокне від соусу і буде злегка хрусткою. А щоб рис на поверхні був більш вираженим, варто використовувати длиннозерные сорту. Наприклад, басматі.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Рис білий – 0.5 склянки
- Білий хліб – 70 гр.
- Молоко коров’яче – 70 мл
- Часник – 2 зуб.
- Борошно пшеничне – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Як приготувати їжачки з фаршу з рисом без підливи на сковороді? Білий хліб розламуємо на невеликі шматочки і заливаємо молоком.
Через п’ять хвилин хліб розмокне і стане м’яким – пробиває його блендером разом з молоком до однорідності.
Рис ретельно промиваємо і поміщаємо в невелику каструльку.
Заливаємо крупу водою, підсолюємо і відварюємо до напівготовності протягом семи хвилин.
Потім відкидаємо рис на друшляк, промиваємо холодною водою і даємо йому трохи обсохнути.
Фарш для «їжачків» поміщаємо в миску. Додаємо хлібно-молочну масу і підготовлений рис.
Часник очищаємо, промиваємо і пропускаємо через прес.
Вийшла часникову масу кладемо до фаршу, насипаємо сіль і чорний мелений перець за смаком.
Змішуємо руками всі компоненти до відносної однорідності. Рекомендується відбити масу дно миски, щоб консистенція стала більш пов’язаною, густою, в’язкою. Достатньо буде трьох-чотирьох хвилин відбивання. Після такої маніпуляції тефтелі будуть добре тримати форму і не розваляться при подальшій готуванні.
З приготовленої маси формуємо круглі тефтелі діаметром п’ять сантиметрів орієнтовно. Добре обкачуємо кругляш в долонях, щоб її поверхня стала гладкою. Для зручності в роботі змочуємо руки в холодній воді.
Підготовлені м’ясні кульки паніруємо в борошні. Не потрібно сильно обкатувати тефтелі – так борошна налипне занадто багато. Достатньо або обсипати їх з усіх сторін, або легко прокатати кожен кульку по борошняний паніровці.
У сковороду наливаємо олію в такій кількості, щоб воно покрило дно шаром в три-чотири міліметри. Розігріваємо його до гарячого стану.
Кладемо в масло тефтелі і обсмажуємо їх без кришки з усіх боків, підтримуючи температуру плити середньо-низькою.
Готових «їжачків» знімаємо зі сковороди і складаємо на тарілку. Подаємо до столу в гарячому вигляді з будь-яким овочевим гарніром.
Приємного апетиту!
Їжачки з фаршу Їжачки з фаршу і рису