Їжачки, як і більшість страв, мають велику кількість різноманітних варіантів, і кожна господиня готує їх за своїм улюбленим рецептом. Я хочу поділитися простим, на мій погляд, рецептом їжачків з фаршу з рисом в томатній пасті і сметані, приготованих в духовці.


Інгредієнти: на 9 порц.

  • Фарш м’ясний – 600 гр.
  • Рис білий – 100 гр.
  • Білий хліб – 60 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Вода – 250 мл
  • Молоко коров’яче – 100 мл
  • Томатна паста – 6 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сметана – 250 гр.
  • Масло рослинне – для змазування
  • Зелень – за бажанням

Процес приготування:

Як приготувати їжачки з фаршу з рисом в томатній пасті і сметані в духовці? Ретельно промийте рис під холодною проточною водою, викладіть в каструлю і залийте холодною водою. Поставте на помірний вогонь. Доведіть до кипіння, посоліть, зменшіть вогонь і варіть 10 хвилин, потім відкиньте на друшляк або сито і промити холодною водою.

Булочку викладіть в невелику миску і залийте молоком.

М’ясний фарш викладіть в глибоку ємність, булочку злегка відіжміть і викладіть до фаршу. Ретельно перемішайте.

Потім викладіть відварений рис, посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком. Добре перемішайте до однорідної консистенції.

Приготуйте підливу. Томатну пасту викладіть в глибоку миску, додайте 250 мл питної води і ретельно перемішайте. Потім додайте необхідну кількість сметани, посоліть і поперчіть, доведіть до стану однорідної консистенції.

З приготованого фаршу скачайте їжачки однакового розміру, змочуючи руки в холодній воді.

Форму для запікання змастіть невеликою кількістю рослинної олії, а потім викладіть підготовлені їжачки.

Форму з їжачками залийте приготовленою підливою, рівномірно розподіливши її по всій формі. А потім помістіть її в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Запікайте їжачки приблизно 35-40 хвилин.

Готові їжачки з фаршу з рисом в томатній пасті зі сметаною акуратно, щоб не обпалити руки, вийміть з духовки. Злегка остудіть і подавайте на стіл порційно з улюбленим гарніром, за бажанням присипавши подрібненою свіжою зеленню. Їжачки чудово поєднуються з картопляним пюре.

Приємного апетиту!

Їжачки з фаршу Їжачки з фаршу з рисом в сметанному соусі в духовці Їжачки з фаршу і рису в духовці Їжачки з фаршу і рису з підливою в духовці