Тушковані в каструлі їжачки з фаршу і рису хороші тим, що виходять нежирними, в міру пряними і ароматними. Ситне гаряче можна подавати на обід в доповненні з вашим улюбленим гарніром.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Рис білий – 100 гр.
  • Зелень – 1 пучок
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Вода – 2 ст.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати їжачки з фаршем і рисом тушковані в каструлі? У глибокому посуді змішуємо фарш, яйце, вимочений сирий рис, сіль і спеції. Перемішуємо.

З отриманої маси формуємо їжачки круглої форми. Прагнемо, щоб всі були однакові за розміром.

Викладаємо заготовку в каструлю, заливаємо водою, регулюємо за смаком сіль і перець. Доводимо до кипіння й тушкуємо 20 хвилин.

Через 20 хвилин частину води википить, додаємо в блюдо сметану і подрібнену зелень. Продовжуємо готування на повільному вогні ще стільки ж.

Тушковані їжачки з фаршу з рисом готові! Подаємо до столу!

Їжачки з фаршу Їжачки з фаршу з рисом в сметанному соусі в духовці Їжачки з фаршу і рису Їжачки з фаршу і рису з підливою в духовці