Хочу поділитися чудовим простим рецептом їжачків з фаршу з рисом для дітей. Для приготування цієї страви не потрібно спеціальних навичок і особливих інгредієнтів. Використовується мінімальна кількість доступних недорогих продуктів. Маленькі дітки дуже люблять такі їжачки. Приготуйте і порадуйте свого малюка.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Фарш м’ясний (нежирний) – 400 гр.
  • Рис білий – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 50 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати їжачки з фаршу з рисом для дітей просто! Вибирайте нежирний м’ясний фарш. Відміряйте необхідну кількість і викладіть в глибоку ємність. Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння, промийте під проточною водою і наріжте гострим ножем. Додайте в м’ясний фарш, посоліть і ретельно перемішайте до однорідної гладкої консистенції. Якщо ваша дитина не їсть цибулю і часник, тоді не кладіть їх.

Ретельно промийте рис під холодною проточною водою, викладіть на сито і дайте стекти зайвої рідини. Підготовлений рис викладіть в тарілку. З приготованого фаршу скачайте їжачки однакового розміру, змочуючи руки в холодній воді. Приготовлені їжачки ретельно обваляйте в обсохшем рисі з усіх боків.

Приготовані їжачки викладіть в піддон пароварки на невеликій відстані один від одного. У нижню частину наберіть холодну воду і поставте на помірний вогонь, доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь і встановіть піддон з їжачками, накрийте кришкою і готуйте приблизно 30-35 хвилин.

За цей час рис добре розвариться, і буде нагадувати голки, як у справжнього їжачка.

Готові їжачки з фаршу з рисом для дітей акуратно, щоб не обпалити руки, вийміть з піддону пароварки. Злегка остудіть і подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Їжачки з фаршу Їжачки з фаршу і рису