Ситні їжачки з фаршу і рису – ідеальне рішення для сімейного обіду. Завдяки сметані і томатного соусу страва виходить ніжним і ароматним. Спробуйте простий рецепт приготування в сковороді.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Рис білий – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Томатний соус – 2 ст. л.
  • Сир – 50 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Приступимо до готування їжачків з фаршу і рису зі сметаною і томатним соусом на сковороді. У глибокій тарілці з’єднуємо м’ясний фарш, відмочений у воді рис і половина подрібненого ріпчастої цибулі. Перемішуємо.

Ліпимо їжачки круглої форми і підрум’янюємо їх з усіх боків на рослинному маслі.

Другу половину цибулі змішати з тертою морквою.

До овочів додаємо сметану і томатний соус. Розмішуємо.

Поливаємо їжачки в сковороді приготованим соусом, додаємо сіль, спеції і трохи тертого сиру. Тушкуємо під кришкою на повільному вогні 30 хвилин.

Подаємо до столу тефтелі гарячими або теплими. Можна доповнити свіжою зеленню. Приємного апетиту!

Їжачки з фаршу Їжачки з фаршу з рисом в сметанному соусі в духовці Їжачки з фаршу і рису Їжачки з фаршу і рису з підливою в духовці