Хочу поділитися дієтичним рецептом неймовірно ніжних їжачків з фаршу з рисом в томатному соусі, приготовані в каструлі. Рецепт вважаю дієтичним, так як їжачки не вимагають попереднього обжарювання. Якщо хочете зробити їжачки менш калорійними, використовуйте нежирний фарш.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Фарш м’ясний – 1 кг
  • білий Рис (відварений) – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Для соусу: –
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Вода – 400 мл
  • Томатна паста – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати їжачків з фаршу з рисом в томатному соусі в каструлі просто! Промийте рис, залийте холодною водою. Посоліть, зменшіть вогонь і варіть 10 хвилин після закипання, потім відкиньте на друшляк і промийте холодною водою. Ріпчасту цибулю очистіть і подрібніть. Моркву очистіть і натріть на дрібній тертці. Фарш викладіть в глибоку ємність, додайте відварений рис і подрібнені овочі.

Потім додайте сіль і чорний мелений перець за смаком. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

Підготуйте каструлю з товстим дном. У мене каструлі з товстим дном не знайшлося, тому дно я застелила листям капусти, щоб їжачки не пригоріли.

З приготованого фаршу сформуйте їжачки однакового розміру, змочуючи руки в холодній воді. І акуратно викладіть їх в каструлю. Якщо у вас вийшло багато їжачків. Перекладіть ряди листами білокачанної капусти або натертою морквою. Але це не обов’язкова процедура.

Морква добре вимийте під водою, з допомогою овочечистки очистіть від шкірки, а потім натріть на крупній тертці. Натерту моркву викладіть поверх їжачків.

Томатну пасту викладіть в миску, додайте необхідну кількість питної води, посоліть і поперчіть і ретельно перемішайте. Потім вилийте отриманий томатний соус в каструлю, рівномірно розподіливши його. Накрийте кришкою, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Після чого зменшіть вогонь і тушкуйте приблизно 30 хвилин.

Готові їжачки з фаршу з рисом в томатному соусі акуратно, щоб не обпалити руки, зніміть з вогню. Злегка остудіть і подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Їжачки з фаршу Їжачки з фаршу і рису Їжачки з фаршу і рису з підливою в духовці