Якщо потрібно приготувати ситний обід, але часу небагато, та й поратися на кухні не хочеться, є привід приготувати їжачки з фаршу з рисом в мультиварці Редмонд. В ній відмінно тушкуються, рівномірно прогріваючись з усіх сторін – готове блюдо виходить ніжним і соковитим. М’ясо для «їжачків» можна використовувати будь-яке, за особистим уподобанням. Єдине, що варто дотримуватися – це дрібний розмір частинок фаршу. Рубана структура сюди не підійде.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Рис білий – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Вода – 1 ст.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати їжачки з фаршу з рисом в мультиварці Редмонд. Рис промиваємо, кладемо в сотейник і заливаємо водою.

Трохи підсолюємо і відварюємо до напівготовності протягом десяти хвилин.

Після цього відкидаємо крупу на друшляк і обдаємо холодною водою.

Фарш кладемо в миску, додаємо до нього куряче яйце, сіль, чорний мелений перець за смаком, промитий і злегка обсохшіе рис.

Ріпчасту цибулю чистимо, миємо, обсушуємо і дрібно подрібнюємо ножем.

Висипаємо його до фаршу і змішуємо всі компоненти разом руками до відносної однорідності.

З приготовленої м’ясної маси формуємо тефтелі діаметром орієнтовно по п’ять сантиметрів. Щоб фарш не прилипав під час роботи, змочуємо руки в холодній воді.

Підготовлені кульки кладемо в чашу мультиварки.

Готуємо соус. Для цього в окремому посуді змішуємо томатну пасту зі сметаною і борошном.

Додаємо трохи солі і вливаємо воду у зазначеній кількості.

Розмішуємо віночком до повної однорідності.

Приготований соус вливаємо в чашу мультиварки, покриваючи тефтелі. Кришку мультиварки закриваємо і встановлюємо режим «Гасіння» на одну годину.

Коли пролунає сигнал готовності, мультиварку відключаємо, а «їжачкам» даємо настоятися під кришкою десять-п’ятнадцять хвилин.

Подаємо готових «їжачків» з будь-яким гарніром, щедро поливши соусом, в якому вони тушкувалися.

Приємного апетиту!

Їжачки з фаршу Їжачки з фаршу з рисом в сметанному соусі в духовці Їжачки з фаршу і рису Їжачки з фаршу і рису з підливою в духовці