В мультиварці виходять відмінні «їжачки» з фаршу. У цьому приладі м’ясні кульки з усіх боків активно обробляються парою: фарш виходить соковитим, а рис особливо пухким. Для кращого результату рекомендуємо використовувати саме довгозерний рис, оскільки його зернятка добре імітують їжакові голочки. Блюдо відмінно підходить для дієтичного та дитячого харчування, так як готується на пару і не містить зайвого жиру, а також не завжди корисною рум’яної скоринки.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Курячий фарш – 500 гр.
  • Рис довгозерний – 0.5 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло кунжутне – 30 мл
  • Вода – 2 ст. л.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати їжачки з фаршу з рисом в мультиварці легко! Рис ретельно промиваємо і кладемо в миску. Заливаємо водою так, щоб повністю покрити його і залишаємо набухати на тридцять-сорок хвилин.

Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо і дрібно рубаємо ножем. Зубки часнику також чистимо, миємо і пропускаємо через прес. У миску кладемо фарш, додаємо до нього подрібнену цибулю і кашку з часнику. Для більшої соковитості фаршу вливаємо до нього воду в зазначеній кількості, а також кунжутне масло. Потім посипаємо сіллю і чорним меленим перцем за смаком і ретельно вимішуємо масу руками. Замочений у воді рис відкидаємо на сито і даємо стекти зайвій волозі. Змішуємо крупу з фаршем до однорідності.

В чашу мультиварки вливаємо дві склянки води. Додаємо горошки чорного перцю, лаврове листя і трохи солі. Ставимо чашу в прилад, зверху встановлюємо грати для приготування страв на пару.

З фаршу формуємо середнього розміру тефтелі, ретельно займаючись їх між долонями – так готові «їжачки» будуть більш щільними, а рисові зерна проступлять на поверхні в більшій кількості. Викладаємо кульки на решітку і закриваємо кришку мультиварки. Вибираємо режим «Приготування на пару» або аналогічний, при якому буде підтримуватися активну кипіння протягом сорока хвилин.

Коли пролунає сигнал про закінчення програми, відкриваємо кришку, випускаємо пар і дістаємо готових «їжачків».

Подавати такі тефтелі рекомендується саме в гарячому вигляді, поки фарш зберігає свою максимальну соковитість і ніжність, а рисові «голки» не встигли обсохнути. Як гарнір ідеально підійде свіжий овочевий салат і картопляне пюре.

Приємного апетиту!

Їжачки з фаршу Їжачки з фаршу і рису Їжачки з фаршу і рису в мультиварці