Пропоную приготувати неймовірно смачні, соковиті і ніжні їжачки з фаршу з рисом в томатному соусі на сковороді. Ситна страва чудово підійде для обіду, вечері і навіть сімейного застілля. Ароматні їжачки подають як самостійне блюдо, або доповнюють їх гарніром. Відмінно поєднуються зі свіжими овочами.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Курячий фарш – 600 гр.
  • Рис довгозерний – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Вода – 300 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Кріп – 3 гілки
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 1 щіпка
  • Масло рослинне – для смаження
  • Петрушка для прикраси

Процес приготування:

Рецепт приготування їжачків з фаршу з рисом в томатному соусі на сковороді гранично простий! Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною водою, а потім подрібніть гострим ножем.

Глибоку добре розігрійте сковороду на помірному вогні.

Налийте олію і обсмажте нарізану цибулю до м’якості.

Часник очистіть від лушпиння, промийте в холодній воді, а потім подрібніть ножем або пропустіть через прес.

Додайте в сковороду, потім викладіть томатну пасту.

Ретельно перемішайте і додайте пшеничне борошно.

Постійно помішуючи, поступово влийте необхідну кількість питної води, за наявності та бажанням можна замінити м’ясним або овочевим бульйоном.

Кріп ретельно промийте під холодною проточною водою і струсіть від зайвої вологи.

Подрібніть гострим ножем і додайте в підливу.

Посоліть і поперчіть. Добре перемішайте.

Фарш викладіть в миску, посоліть, додайте за смаком чорний мелений перець, хмелі-сунелі за смаком.

Потім розбийте куряче яйце.

Добре промийте довгозерний рис під проточною водою, викладіть до фаршу.

Ретельно перемішайте, періодично відбиваючи.

З приготованого фаршу сформуйте їжачки однакового розміру, змочуючи руки в холодній воді.

Їжачки помістіть в сковороду з приготовленим соусом, розташувавши їх на невеликій відстані один від одного.

Накрийте кришкою і поставте на помірний вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і тушкуйте приблизно 25-30 хвилин.

Готові їжачки з фаршу з рисом в томатному соусі акуратно зніміть з вогню і злегка остудіть.

Петрушку ретельно промийте, струсіть від зайвої вологи, подрібніть гострим ножем і присипте їжачки, подавайте блюдо порційно.

Приємного апетиту!

Їжачки з фаршу Їжачки з фаршу і рису Їжачки з фаршу і рису з підливою в духовці Їжачки з фаршу і рису на сковороді