Пропоную приготувати неймовірно смачні, соковиті і ніжні їжачки з фаршу з рисом в томатному соусі на сковороді. Ситна страва чудово підійде для обіду, вечері і навіть сімейного застілля. Ароматні їжачки подають як самостійне блюдо, або доповнюють їх гарніром. Відмінно поєднуються зі свіжими овочами.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Курячий фарш – 600 гр.
- Рис довгозерний – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Сіль – за смаком
- Вода – 300 мл
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Кріп – 3 гілки
- Приправа Хмелі-Сунелі – 1 щіпка
- Масло рослинне – для смаження
- Петрушка для прикраси
Процес приготування:
Рецепт приготування їжачків з фаршу з рисом в томатному соусі на сковороді гранично простий! Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною водою, а потім подрібніть гострим ножем.
Глибоку добре розігрійте сковороду на помірному вогні.
Налийте олію і обсмажте нарізану цибулю до м’якості.
Часник очистіть від лушпиння, промийте в холодній воді, а потім подрібніть ножем або пропустіть через прес.
Додайте в сковороду, потім викладіть томатну пасту.
Ретельно перемішайте і додайте пшеничне борошно.
Постійно помішуючи, поступово влийте необхідну кількість питної води, за наявності та бажанням можна замінити м’ясним або овочевим бульйоном.
Кріп ретельно промийте під холодною проточною водою і струсіть від зайвої вологи.
Подрібніть гострим ножем і додайте в підливу.
Посоліть і поперчіть. Добре перемішайте.
Фарш викладіть в миску, посоліть, додайте за смаком чорний мелений перець, хмелі-сунелі за смаком.
Потім розбийте куряче яйце.
Добре промийте довгозерний рис під проточною водою, викладіть до фаршу.
Ретельно перемішайте, періодично відбиваючи.
З приготованого фаршу сформуйте їжачки однакового розміру, змочуючи руки в холодній воді.
Їжачки помістіть в сковороду з приготовленим соусом, розташувавши їх на невеликій відстані один від одного.
Накрийте кришкою і поставте на помірний вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і тушкуйте приблизно 25-30 хвилин.
Готові їжачки з фаршу з рисом в томатному соусі акуратно зніміть з вогню і злегка остудіть.
Петрушку ретельно промийте, струсіть від зайвої вологи, подрібніть гострим ножем і присипте їжачки, подавайте блюдо порційно.
Приємного апетиту!
Їжачки з фаршу Їжачки з фаршу і рису Їжачки з фаршу і рису з підливою в духовці Їжачки з фаршу і рису на сковороді