Мультиварка значно полегшує життя господинь, спрощуючи процес приготування страв. Щоб приготувати соковиті тефтелі з фаршу в підливці, потрібно трохи зусиль. Потрібно лише сформувати тефтелі і підготувати засмажку з овочів. Решту зробить цей диво-прилад: завдяки якісному прогріву з усіх боків страва готується досить швидко і рівномірно. Рис у складі фаршу розвариться і м’ясні кульки стануть схожі на їжачків. Такі тефтелі сподобаються всій родині.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Фарш м’ясний – 600 гр.
- Рис білий – 5 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 1 шт.
- Томатний соус – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Вода – 1,5 л.
Процес приготування:
Готувати їжачки з фаршу з рисом з підливою в мультиварці легко! Фарш для приготування «їжачків» можна використовувати будь: свинячий, яловичий, курячий або змішані варіанти. Варто лише мати на увазі, що структура м’ясної маси повинна бути дуже дрібною, щоб готові тефтелі вийшли ніжними. Якщо фарш готується в домашніх умовах, то варто використовувати саму дрібну решітку м’ясорубки. При покупці готового фаршу звертаємо увагу на ступінь подрібнення м’яса і вибираємо максимальну. Фарш викладаємо в миску і додаємо до нього попередньо промитий і обсушенный сирий рис. Присмачую масу сіллю і чорним меленим перцем за смаком і ретельно перемішуємо. Якщо фарш розсипчастий і недостатньо в’язкий, відбиваємо його пару хвилин про дно миски. З підготовленої маси формуємо круглі тефтелі, добре обкатуючи їх між долонями і ущільнюючи.
Моркву та цибулю очищаємо, промиваємо й обсушуємо. Ріпчасту цибулю нарізаємо дрібними кубиками, моркву натираємо на тертці з великими отворами. У чашу мультиварки наливаємо олію і встановлюємо режим «Смаження». У розігріте масло опускаємо підготовлені овочі і обсмажуємо їх при періодичному помішуванні, поки морква не стане м’якою і не почне злегка рум’янитися.
Додаємо в чашу томатний соус, сіль і чорний перець за смаком. Вливаємо вказану кількість гарячої води і перемішуємо всі разом. Закриваємо кришку приладу і чекаємо закипання підливи.
У киплячу підливку опускаємо сформовані тефтелі і знову закриваємо кришку. Вибираємо режим «Суп» або «Гасіння», при якому «їжачки» будуть готуватися протягом сорока хвилин при кипінні середньої активності.
Коли пролунає сигнал про закінчення часу готування, мультиварку вимикаємо, а страви даємо трохи настоятися при закритій кришці. Так смак стане насиченим. Потім гарячі «їжачки» розкладаємо по тарілках разом з підливою і подаємо до столу з будь-яким гарніром.
Приємного апетиту!
Їжачки з фаршу Їжачки з фаршу і рису в мультиварці Їжачки з фаршу і рису з підливою в духовці