Їжачки з свинячого фаршу з рисом – ситне і соковите блюдо, з приготуванням якого впорається і початківець кулінар. Таке м’ясне блюдо стане відмінним рішенням для сімейного обіду, доповнивши будь гарнір. Від смачних і ніжних м’ясних їжачків з рисом ніхто не зможе відмовитися!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Свинячий фарш – 500 гр.
  • Рис білий – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Для підливи: –
  • Томатна паста – 1 ст.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Морква – 1 шт.
  • Вода – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Кріп – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати їжачки з свинячого фаршу з рисом, необхідно підготувати рис – проварити його протягом 8-10 хвилин, потім промити.

Підготуємо підливку для їжачків. Очищені і подрібнені цибулю і моркву обсмажуємо на рослинному маслі.

Додаємо в сковороду до овочів томатну пасту, перемішуємо.

Воду змішуємо з пшеничного борошном, вливаємо отриману рідину в зажарку. Всі приправляємо сіллю і чорним меленим перцем, перемішуємо.

Потім додаємо в сковороду до решти інгредієнтів сушений кріп (можна замінити на свіжий). Тушкуємо підливку ще пару хвилин і вимикаємо газ.

Рис змішуємо зі свинячим фаршем, додаємо яйце, сіль і спеції за смаком.

З отриманої маси формуємо їжачки, потім відправляємо їх у форму для запікання.

Готової підливою заливаємо їжачки. Розігріваємо духовку до температури 180 градусів, поміщаємо туди страву на 40-45 хвилин.

Смачні і ароматні їжачки з свинячого фаршу з рисом готові!

Приємного вам апетиту!

Їжачки з фаршу Їжачки з фаршу і рису Їжачки з фаршу і рису з підливою в духовці