З великим задоволенням хочу поділитися чудовим рецептом їжачків з фаршу з рисом в томатному соусі в духовці. Цим рецептом мене навчила бабуся. Я часто готую їжачки, а щоб скоротити час приготування, я формую велика кількість їжачків і заморожую їх, а потім по мірі необхідності використовую. Це дуже зручно.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Фарш м’ясний – 600 гр.
  • білий Рис (відварений) – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Морква – 200 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Вода – 400 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Томатна паста – 4 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Зелень – за бажанням

Процес приготування:

Як почати готувати їжачки з фаршу з рисом в томатному соусі в духовці? Першим ділом промийте рис під проточною водою, потім викладіть в каструлю і залийте холодною водою. Поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, посоліть, зменшіть вогонь і варіть 10-15 хвилин, потім відкиньте на друшляк і промийте холодною водою. Зверніть увагу, що в рецепті зазначено кількість відвареного рису.

Моркву ретельно вимийте, з допомогою овочечистки очистіть від шкірки і натріть на крупній тертці.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під проточною водою, наріжте дрібним кубиком.

добре розігрійте Сковороду на помірному вогні. Налийте необхідну кількість рослинного масла.

Обсмажте овочі до м’якості, періодично помішуючи. Потім зніміть з вогню і остудіть. Розділіть навпіл.

Фарш викладіть в глибоку ємність, потім додати відварений рис, вершкове масло, половину обсмажених овочів, куряче яйце, сіль і чорний мелений перець за смаком.

Ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

З приготованого фаршу скачайте їжачки однакового розміру, добре змочуючи руки в холодній воді.

Форму для запікання або на деко змастіть невеликою кількістю рослинної олії, а потім викладіть підготовлені їжачки. Помістіть деко в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Запікайте їжачки приблизно 20-25 хвилин.

Приготуйте соус. У сковороду з половиною обсмажених овочів додайте необхідну кількість томатної пасти і питної води, ретельно перемішайте.

Посоліть і поперчіть. Ретельно перемішайте, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, потім відразу зніміть з вогню.

Форму або лист з їжачками акуратно вийміть з духовки.

Залийте приготовленим соусом, рівномірно розподіливши його по всьому листу. Додайте лавровий лист. Знову поставте в духовку і готуйте ще 25-30 хвилин.

Готові їжачки з фаршу з рисом в томатному соусі акуратно, щоб не обпалити руки, вийміть з духовки.

Злегка остудіть і подавайте на стіл порційно, прикрасивши подрібненою свіжою зеленню за бажанням.

Приємного апетиту!

Їжачки з фаршу Їжачки з фаршу і рису Їжачки з фаршу і рису в духовці Їжачки з фаршу і рису з підливою в духовці