Для приготування заливного пирога на кисляку з капустою в духовці годиться, за великим рахунком, будь-який кисломолочний продукт. У даному рецепті будемо використовувати кисле молоко. Тісто при випічці трохи підніметься і дуже добре зарум’яниться. Для начинки змішаємо молоду капусту з курячим фаршем – комбінація дуже вдала, соковита і досить ситна. Для ароматизації використовуємо свіжу зелень кропу, каррі і чорний мелений перець.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Капуста білоголова (молода) – 400 гр.
- Курячий фарш – 500 гр.
- Сіль (для начинки) – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Каррі – за смаком
- Кріп – 1 пучок
- Яйце – 3 шт.
- Кисле молоко – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Майонез – 150 гр.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Сіль (для тіста) – 0.66 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Готувати заливний пиріг на кисляку з капустою в духовці легко! Капусту тонко нарізаємо ножем. До речі, для пирога можна використовувати як молоду, так і зимову капусту. Але останню доведеться обсмажувати довше, щоб вона встигла добре розм’якнути.
У сковороді розігріваємо трохи рослинного масла викладаємо в нього курячий фарш. Розбиваємо його лопаткою і обсмажуємо, поки він повністю не поміняє колір.
Потім закладаємо нарізану капусту, перемішуємо.
Обсмажуємо все разом ще сім-десять хвилин, щоб капуста стала м’якою. В кінці приготування додаємо сіль, чорний мелений перець, каррі за смаком. Перемішуємо і знімаємо з плити.
Кріп промиваємо, обсушуємо і дрібно рубаємо ножем.
Висипаємо зелень до капусти з фаршем, перемішуємо і залишаємо остигати.
Готуємо холодець тісто: у миску вливаємо кисляк, кладемо майонез, додаємо соду, розбиваємо яйце, додаємо сіль. Збовтуємо всі разом віночком або міксером до однорідності.
Підсипаємо борошно і замішуємо однорідне тісто без грудочок.
Форму для випічки змащуємо рослинним маслом. Якщо форма силіконова, то можна обійтися без змазування. Викладаємо половину тіста у форму. Вирівнюємо шар тіста лопаткою.
На тісто викладаємо капустяну начинку. Намагаємося розподілити її рівномірно по всій площі форми.
Поверх викладаємо тісто.
Просвіти замазуємо з допомогою лопатки або зворотного боку їдальні ложки. Ставимо сформований пиріг в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом тридцяти п’яти – сорока хвилин до рум’яної скоринки.
Рум’яний пиріг дістаємо з духовки і даємо йому трохи охолонути. Подаємо на стіл в гарячому або охолодженому вигляді, порізавши на порційні шматки.
Приємного апетиту!
Заливний пиріг з капустою і яйцем Заливний пиріг з капустою на майонезі Заливний пиріг з капустою на швидку руку Заливний пиріг на майонезі Пиріг з капустою Тісто для заливного пирога з капустою