Пироги на кефірі, як правило, завжди готуються швидко, невибагливо і виходять рум’яними, пористими і соковитими. Цей рецепт – не виняток. В якості начинки для цього холодцю пирога візьмемо абрикоси: помістимо їх між двома шарами рідкого тіста. Випічка добре пропікається, дає м’який м’якуш рихлий, який ідеально поєднується з вологими ароматними абрикосами.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно – 1 – 1.5 склянки
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Кефір – 12 ст.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Сіль – 1 щіпка
  • Сода харчова – 12 ч. л.
  • Абрикоси – 4 шт.
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Для приготування заливного пирога з абрикосом на кефірі в миску розбиваємо яйця, додаємо цукровий пісок, сіль, ванілін.

Віночком або міксером збиваємо все разом до однорідності і отримання світлої піни.

Далі вливаємо в яєчну масу розтоплене вершкове масло і кефір, перемішуємо.

Вводимо соду, ретельно перемішуємо, щоб вона рівномірно розподілилася по тесту.

Маса почне злегка пінитися – це реакція соди з кефіром. Даємо масі постояти п’ять хвилин.

Порціями всипаємо просіяне борошно.

Борошна може знадобитися трохи більше або менше, ніж зазначено в рецепті. Орієнтуємося на отримання однорідного тіста з такої консистенції як густа сметана.

Форму для випічки змащуємо рослинним маслом. Якщо форма силіконова, то можна і не змащувати. Виливаємо половину замішаного тіста в підготовлену форму.

Абрикоси промиваємо, обсушуємо. Кожен плід розрізаємо вздовж на дві половинки і вручну витягаємо кісточку. Кожну половинку потім, ріжемо тонкими слайсами. Таким чином готуємо всі абрикоси. На тесті у формі розкладаємо віялом слайсы абрикосів.

Заливаємо абрикоси другою половиною тіста, вирівнюємо поверхню.

Ставимо форму з пирогом в розігріту до 180 градусів духовку, випікаємо тридцять-тридцять п’ять хвилин до золотистого кольору. Виріб має піднятися і добре зарум’яниться.

Готовий пиріг дістаємо з духовки, звільняємо від форми і даємо йому повністю охолонути. Нарізаємо випічку на порційні шматки і подаємо до столу.

Смачного!

Заливний пиріг Заливний пиріг на кефірі Пиріг з абрикосами в духовці ПП шарлотка Шарлотка без розпушувача Шарлотка без яблук