Пироги на кефірі, як правило, завжди готуються швидко, невибагливо і виходять рум’яними, пористими і соковитими. Цей рецепт – не виняток. В якості начинки для цього холодцю пирога візьмемо абрикоси: помістимо їх між двома шарами рідкого тіста. Випічка добре пропікається, дає м’який м’якуш рихлий, який ідеально поєднується з вологими ароматними абрикосами.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно – 1 – 1.5 склянки
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 70 гр.
- Кефір – 12 ст.
- Ванілін – 1 щіпка
- Сіль – 1 щіпка
- Сода харчова – 12 ч. л.
- Абрикоси – 4 шт.
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Для приготування заливного пирога з абрикосом на кефірі в миску розбиваємо яйця, додаємо цукровий пісок, сіль, ванілін.
Віночком або міксером збиваємо все разом до однорідності і отримання світлої піни.
Далі вливаємо в яєчну масу розтоплене вершкове масло і кефір, перемішуємо.
Вводимо соду, ретельно перемішуємо, щоб вона рівномірно розподілилася по тесту.
Маса почне злегка пінитися – це реакція соди з кефіром. Даємо масі постояти п’ять хвилин.
Порціями всипаємо просіяне борошно.
Борошна може знадобитися трохи більше або менше, ніж зазначено в рецепті. Орієнтуємося на отримання однорідного тіста з такої консистенції як густа сметана.
Форму для випічки змащуємо рослинним маслом. Якщо форма силіконова, то можна і не змащувати. Виливаємо половину замішаного тіста в підготовлену форму.
Абрикоси промиваємо, обсушуємо. Кожен плід розрізаємо вздовж на дві половинки і вручну витягаємо кісточку. Кожну половинку потім, ріжемо тонкими слайсами. Таким чином готуємо всі абрикоси. На тесті у формі розкладаємо віялом слайсы абрикосів.
Заливаємо абрикоси другою половиною тіста, вирівнюємо поверхню.
Ставимо форму з пирогом в розігріту до 180 градусів духовку, випікаємо тридцять-тридцять п’ять хвилин до золотистого кольору. Виріб має піднятися і добре зарум’яниться.
Готовий пиріг дістаємо з духовки, звільняємо від форми і даємо йому повністю охолонути. Нарізаємо випічку на порційні шматки і подаємо до столу.
Смачного!