Рецепт – знахідка для любителів ситної закусочної випічки. Тісто для пирога замішуємо на сметані і майонезі – таке поєднання дасть дрібнопористий вологий м’якуш і рум’яну скоринку. Для начинки обсмажуємо капусту і нарізану кружальцями картоплю. Поєднуємо овочі з тертим сиром, паприкою і кунжутом – підсумковий смак пирога дуже насичений і багатогранний. Хороша така випічка і в теплом, і в холодному.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Капуста білокачанна – 0.33 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Сир Пармезан – 50 гр.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • М’ята сушена – 0.5 ч. л.
  • Сіль (для начинки) – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Яйце – 2 шт.
  • Сметана – 0.5 склянки
  • Майонез – 0.5 склянки
  • Борошно пшеничне – 0.5 склянки
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сіль (для тіста) – 0.5 ч. л.
  • Кунжут для посипання
  • Кріп – 0.5 пучків
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Рецепт холодцю пирога з капустою і картоплею в духовці Капусту нарізаємо ножем на тонкі шматочки. Як варіант, трьом на спеціальній шинковочной тертці.

Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо на тонкі кухлі.

У сковороді розігріваємо рослинне масло в невеликій кількості.

Висипаємо подрібнену капусту в сковорідку і обсмажуємо до м’якості. Періодично помішуємо. Орієнтовно на процес обсмажування капусти піде п’ятнадцять-двадцять хвилин. В кінці додаємо сіль, перемішуємо і знімаємо з плити. Перекладаємо капусту в миску і даємо охолонути.

В сковороду доливаємо рослинне масло і закладаємо гуртки картоплі. Солимо і перчимо за смаком і обсмажуємо на середньо-високому вогні, поки не почне з’являтися рум’яна кірочка. Після цього картоплю перекладаємо в окремий посуд для охолодження.

Замішуємо тісто: у миску кладемо яйця, сметану і майонез в зазначеній кількості, сіль. Збиваємо все разом до однорідності. Потім всипаємо борошно з розпушувачем і замішуємо гладке тісто.

Форму для випічки змащуємо рослинним маслом. Якщо форма силіконова, то змазування не потрібно. Виливаємо половину приготованого тесту у форму.

На тесті розподіляємо обсмажену капусту рівним шаром. Посипаємо її сушеної м’ятою і паприкою. Твердий сир натираємо на дрібній тертці і отриманої стружкою посипаємо капусту.

На капусту з прянощами викладаємо кружечки картоплі. Намагаємося укласти їх так, щоб висота картопляного шару була однаковою по всій площі пирога. Посипаємо картоплю паприкою.

Решту тіста виливаємо на картоплю. Розподіляємо її зворотною стороною ложки по всій поверхні.

Духовку розігріваємо до температури 190 градусів. Поміщаємо в неї пиріг і випікаємо сорок хвилин. Випічка повинна покритися вираженою золотистою скоринкою. Готовий пиріг дістаємо з духовки, злегка остуджуємо і витягаємо з форми. Посипаємо поверхню кунжутом і подрібненою зеленню кропу.

Подаємо на стіл в гарячому або охолодженому вигляді.

Приємного апетиту!

Заливний пиріг з капустою Заливний пиріг з капустою і яйцем Заливний пиріг з капустою на майонезі Заливний пиріг з капустою на сметані і майонезі Заливний пиріг з капустою на швидку руку Заливний пиріг на майонезі Заливний пиріг на сметані і майонезі Тісто для заливного пирога на сметані