Пропонуємо рецепт смачного заливного пирогв з капустою на кислому молоці в духовці. Кисле молоко – це не зіпсований продукт, а чудовий інгредієнт для смачної випічки. Капуста в ньому – ніжна і соковита, а тісто – м’яке, пухке. Пиріг чудово підходить як для чаювання протягом дня, так і для сніданку з чашкою кави, а так само як паличка-виручалочка, якщо на порозі виявилися раптові гості.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце (для тіста) – 3 шт.
  • Молоко кисле – 200 мл
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Сіль (для тіста) – 1,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 8 ст. л.
  • Капуста білокачанна – 500 гр.
  • Яйце (для начинки) – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 2 зуб.
  • Куркума – 0.5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль (для начинки) – за смаком
  • Кунжут для посипання
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Почнемо готувати заливний пиріг з капустою на кислому молоці в духовці. Капусту тонко шаткуємо вручну ножем або за допомогою комбайна.

Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо на дрібні кубики.

Ставимо варитися яйця круто, після варіння охолоджуємо їх і нарізаємо невеликими кубиками.

Розігріваємо в глибокій сковороді рослинне масло і висипаємо в нього подрібнену цибулю. Помішуючи, обсмажуємо його до прозорості.

Часник звільняємо від лушпиння і пропускаємо через прес. Додаємо часникову кашку до цибулі і перемішуємо.

Відразу після часнику закладаємо в сковороду нашатковану капусту. Додаємо сіль, чорний мелений перець і куркуму. Перемішуємо і накриваємо кришкою, щоб капуста осіла і зволожилася. Після цього знімаємо кришку і продовжуємо тушкувати капусту, періодично помішуючи, протягом п’ятнадцяти-двадцяти хвилин. Начинка повинна стати м’якою. Знімаємо з плити і даємо охолонути.

Готуємо тісто для пирога. Для цього в мисці змішуємо яйця, кисле молоко, майонез, рослинна олія без запаху, сіль та цукровий пісок.

Енергійно розмішуємо віночком або міксером, поки не вийде однорідна рідка суміш.

Потім додаємо розпушувач і просіяне борошно. Ще раз ретельно вимішуємо – виходить однорідне негусте тісто.

Форму для випічки змащуємо рослинним маслом або застеляємо промасленим пергаментом. Виливаємо половину приготованого тесту у форму.

На розподіляємо тісто капустяну начинку рівним шаром. Далі висипаємо на капусту нарізані варені яйця.

Поверх капусти з яйцями виливаємо решту тіста. При необхідності розмазуємо тісто по поверхні зворотною стороною ложки, щоб повністю покрити всю начинку.

Посипаємо поверхню пирога кунжутом. Духовку розігріваємо до температури 180 градусів. Ставимо пиріг на середній рівень і випікаємо протягом сорока-сорока п’яти хвилин, поки він добре не зарум’яниться і злегка не збільшиться в об’ємі.

Готовий пиріг дістаємо з духовки, даємо йому трохи охолонути і витягаємо з форми. Можна подавати як в теплому вигляді, так і в повністю остиглому.

Приємного апетиту!

Заливний пиріг Заливний пиріг з капустою на майонезі Заливний пиріг з капустою на швидку руку Заливний пиріг на молоці Пироги Тісто для заливного пирога Тісто для заливного пирога з капустою