Заливний пиріг з квашеною капустою на кефірі в духовці простий у приготуванні і сподобається більшості домочадців! Заливні пироги хороші тим, що не вимагають тривалого замісу тіста. Досить просто змішати віночком потрібні інгредієнти – рідке тісто готове за лічені хвилини. З начинкою доведеться постояти біля плити: овочі треба попередньо обсмажити до м’якості. Формувати пиріг нескладно: по черзі вливаємо у форму тісто і закладаємо начинку. Через півгодини рум’яна соковита випічка готова. Шматочок такого капустяного пирога і до чаювання доречний, і в якості перекусу хороший.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Квашена капуста – 400 гр.
- Печериці свіжі – 150 гр.
- Цибуля порей – 0.5 пучків
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Сіль (для начинки) – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Яйце – 2 шт.
- Кефір – 330 гр.
- Борошно пшеничне – 330 гр.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Сіль (для тіста) – 0.5 ч. л.
- Цукор-пісок (для тіста) – 3 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження
- Кунжут для посипання
Процес приготування:
Почнемо готувати заливний пиріг з квашеною капустою на кефірі в духовці. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо дрібними кубиками.
Цибуля порей промиваємо, обсушуємо і ріжемо на тонкі поперечні кружечки.
У сковороді розігріваємо трохи рослинного масла викладаємо в нього подрібнену ріпчасту цибулю. Обсмажуємо дві-три хвилини до напівпрозорості, потім додаємо цибулю, перемішуємо і готуємо ще пару хвилин.
Печериці витираємо ганчірочкою і нарізаємо на невеликі шматочки, висипаємо їх у сковорідку до цибулі масі. Перемішуємо і продовжуємо обсмажувати чотири-п’ять хвилин. Потім солимо і перчимо до смаку, перемішуємо.
Квашену капусту віджимаємо від зайвого соку, при необхідності нарізаємо її на менші шматочки.
Закладаємо капусту в сковорідку, перемішуємо і смажимо ще три-чотири хвилини. Начинка готова. Знімаємо її з плити і даємо охолонути.
Поки начинка остигає, готуємо холодець тісто: у миску розбиваємо яйця, вливаємо кефір, кладемо сіль та цукровий пісок, додаємо соду. Збовтуємо всі разом віночком до однорідності.
Підсипаємо борошно і замішуємо однорідне тісто без грудочок. За консистенцією тісто виходить, як на оладки.
Форму для випічки змащуємо рослинним маслом. Якщо форма силіконова, то її не змащуємо.
Викладаємо половину тіста у форму, розрівнюємо. На тісто з допомогою ложки акуратно викладаємо начинку з квашеної капусти. Розподіляємо її рівномірно по всьому пирога.
Зверху викладаємо тісто і лопаткою розмазуємо його начинці. Бажано, щоб капуста «не виглядала» у відкритому вигляді з-під тіста, оскільки так вона може пригоріти.
Ставимо сформований пиріг в попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо протягом тридцяти п’яти – сорока хвилин, поки скоринка на поверхні добре не зарум’яниться.
Готовий пиріг дістаємо з духовки і даємо йому трохи охолонути. Потім витягаємо з форми і укладаємо на плоску тарілку, перевернувши догори дном. Ще вологу теплу скоринку посипаємо кунжутом. Подаємо на стіл в гарячому або охолодженому вигляді, порізавши на порційні шматки.
Приємного апетиту!
Заливний пиріг з капустою Заливний пиріг з капустою без дріжджів Заливний пиріг з капустою на кефірі Заливний пиріг на кефірі Пироги Тісто для заливного пирога Тісто для заливного пирога з капустою