Сир надає начинки пирога м’який і ніжний смак, приємну текстуру і розбавляє нудотний і насичений смак вишні, який у великій кількості може подобається не всім.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 350 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Сир – 500 гр.
- Вишня – 350 гр.
- Сметана – 250 гр.
- Цукор-пісок – 100 – 120 гр.
Процес приготування:
Готувати заливний пиріг з сиром та вишнями легко! Олію заздалегідь дістаньте з холодильника і дайте йому полежати при кімнатній температурі протягом години, щоб воно размягчилось. Наріжте його невеликими шматочками, покладіть в глибоку миску і перетріть разом з цукром до отримання маси, що нагадує крем.
В отриману суміш збийте яйця і перемішайте до однорідності. Змішайте борошно з розпушувачем і введіть в тісто по частинах, просіваючи через дрібне сито. Вимісіть тісто до однорідності, сформуйте кулю, оберніть поліетиленом або харчовою плівкою і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
Охолоджене тісто рівномірно розподіліть по вашій формі для випічки.
Дно злегка наколіть виделкою, щоб воно сильно не вздувалось в процесі випікання.
Для начинки сир перетріть через сито, щоб отримати більш однорідну структуру, і змішайте зі сметаною.
Додайте цукор і вишню і перемішувати до тих пір, поки ягоди візуально не рівномірно розподіляться по начинці.
Викладіть начинку в пісочну основу та розрівняти лопаткою або ложкою. Можете злегка простукати форму з пирогом, щоб вигнати бульбашки повітря.
Випікайте блюдо в духовій шафі при температурі 180 С протягом 30-35 хвилин.
Діставайте пиріг, коли начинка стане щільніше, а бортики помітно подзолотятся.
Смачного!