Сир надає начинки пирога м’який і ніжний смак, приємну текстуру і розбавляє нудотний і насичений смак вишні, який у великій кількості може подобається не всім.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 350 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Сир – 500 гр.
  • Вишня – 350 гр.
  • Сметана – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 100 – 120 гр.

Процес приготування:

Готувати заливний пиріг з сиром та вишнями легко! Олію заздалегідь дістаньте з холодильника і дайте йому полежати при кімнатній температурі протягом години, щоб воно размягчилось. Наріжте його невеликими шматочками, покладіть в глибоку миску і перетріть разом з цукром до отримання маси, що нагадує крем.

В отриману суміш збийте яйця і перемішайте до однорідності. Змішайте борошно з розпушувачем і введіть в тісто по частинах, просіваючи через дрібне сито. Вимісіть тісто до однорідності, сформуйте кулю, оберніть поліетиленом або харчовою плівкою і приберіть в холодильник на 30 хвилин.

Охолоджене тісто рівномірно розподіліть по вашій формі для випічки.

Дно злегка наколіть виделкою, щоб воно сильно не вздувалось в процесі випікання.

Для начинки сир перетріть через сито, щоб отримати більш однорідну структуру, і змішайте зі сметаною.

Додайте цукор і вишню і перемішувати до тих пір, поки ягоди візуально не рівномірно розподіляться по начинці.

Викладіть начинку в пісочну основу та розрівняти лопаткою або ложкою. Можете злегка простукати форму з пирогом, щоб вигнати бульбашки повітря.

Випікайте блюдо в духовій шафі при температурі 180 С протягом 30-35 хвилин.

Діставайте пиріг, коли начинка стане щільніше, а бортики помітно подзолотятся.

Смачного!

Заливний пиріг Заливний пиріг з вишнею Пиріг з вишнею в духовці Пиріг з вишнею з пісочного тіста Пиріг з вишнею на сметані Пироги з вишнею