У такого пирога вологе, але в той же час пористе тісто. Це результат «взаємодії» правильних пропорцій кефіру, соди, вершкового масла, какао і борошна. Додаткову соковитість дає, звичайно, і вишня. Подавати пиріг краще всього остиглим, щоб текстура остаточно сформувалася.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно – 220 гр.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Кефір – 200 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Какао-порошок – 30 гр.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Вишня – 200 гр.
  • Масло – для змазування
  • Мигдальні пелюстки – 1 жменя

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування шоколадного пирога з вишнями на кефірі? Яйця збиваємо з цукром і ваніліном до пишної піни.

Додаємо розтоплене вершкове масло, кефір, перемішуємо.

Вводимо борошно, какао і соду, перемішуємо. Виходить тісто досить густим.

Форму для пирога змащуємо маслом і обсипаємо борошном. Як варіант, застеляємо промасленим пергаментом. Якщо форма силіконова, змазування не потрібно. Викладаємо тісто в підготовлену форму, вирівнюємо по всій площі. Вишню рівномірно викладаємо на поверхні тесту. Посипаємо мигдалевими пелюстками.

Ставимо форму з пирогом в розігріту до 180 градусів духовку, випікаємо тридцять п’ять-сорок хвилин. Готовність виробу перевіряємо дерев’яною шпажкою.

Дістаємо пиріг з духовки і охолодити його. Звільняємо з форми, нарізаємо шматочками і подаємо до столу.

Смачного!

Пиріг з вишнею в духовці Пиріг з вишнею на кефірі Пироги Пироги з вишнею