Сьогодні представляю вашій увазі рецепт холодцю пирога на майонезі з капустою і яйцем в духовці. Тісто для нашого пирога замішуємо на майонезі. Консистенція його виходить досить рідким, саме тому пиріг і носить назву холодцю. У той же час м’якуш готового пирога виходить повітряним і ніжним. Капусту для начинки попередньо тушкуємо з цибулею і морквою – смак випічки від такої комбінації стає більш багатогранною і насиченим. Для аромату також кладемо і зелень.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце – 3 шт.
  • Майонез – 200 гр.
  • Кефір – 100 мл
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Борошно пшеничне – 1 – 1.5 склянки
  • Капуста білокачанна – 200 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Кунжут – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати заливний пиріг на майонезі з капустою і яйцем в духовці легко! Починаємо готувати начинку. Для цього очищаємо моркву натираємо на крупній тертці.

Далі тонко шаткуємо білокачанну капусту. Також можна подрібнити її за допомогою спеціальної терки.

Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо маленькими кубиками. У сковороді розігріваємо рослинне масло і висипаємо в нього нарізану цибулю. Обсмажуємо при помішуванні до легкого рум’янцю.

Викладаємо натерту моркву до цибулі, перемішуємо і продовжуємо обсмажувати, поки морква не стане м’якою.

Потім додаємо нашатковану капусту. Закриваємо сковороду кришкою, щоб маса швидше осіла і її було зручніше перемішувати. Коли обсяг капусти зменшиться, відкриваємо кришку, перемішуємо і тушкуємо овочеву суміш орієнтовно п’ятнадцять-двадцять хвилин. Капуста повинна стати м’якою. В кінці приготування солимо овочі.

Паралельно ставимо варитися яйця круто. Потім остуджуємо їх і очищаємо. Нарізаємо дрібними шматочками.

Капустяну масу знімаємо з плити. Зелень промиваємо, обсушуємо і дрібно нарізаємо. Висипаємо подрібнену зелень до капустяної начинки і перемішуємо. Даємо суміші охолонути.

Для приготування тіста в миску розбиваємо яйця і кладемо майонез.

Додаємо сіль і розпушувач. Далі висипаємо просіяне борошно.

Віночком замішуємо гладке однорідне тісто. По консистенції воно буде нагадувати тісто для оладок.

Форму для пирога змащуємо рослинним маслом і злегка присипаємо борошном – так готовий пиріг легше витягуватиме. Виливаємо в підготовлену форму половину тіста.

На тісто викладаємо рівним шаром половину капустяної начинки. На неї – висипаємо подрібнені варені яйця. Закриваємо яйця залишилася капустою.

Виливаємо другу половину тіста на капустяну начинку, намагаючись повністю її закрити.

При необхідності зворотною стороною ложки розмазуємо тісто, щоб не залишалося відкритих ділянок капусти. Ставимо форму з пирогом в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо протягом тридцяти сорока-сорока п’яти хвилин. Тісто збільшується в об’ємі, але дуже красиво покривається апетитною рум’яною скоринкою.

Готовий пиріг дістаємо з духовки, охолодити і акуратно витягаємо з форми. Розрізаємо на порції і подаємо до столу в гарячому або охолодженому вигляді.

Приємного апетиту!

Заливний пиріг Заливний пиріг з капустою і яйцем Заливний пиріг на кефірі Тісто для заливного пирога Тісто для заливного пирога з капустою