Тісто для заливного пирога можна зробити набагато більш ніжним, якщо готувати на сметанною основі або на основі кисломолочного сиру. Тоді пиріг вийде дуже м’яким і пишним.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Вишня – 600 гр.
- Масло вершкове – 40 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Ванільний цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Сир сирний – 250 гр.
- Цукрова пудра для прикраси
Процес приготування:
Щоб приготувати заливний пиріг з вишнею в духовці, вишню промийте під проточною водою, обсушити паперовими рушниками і акуратно видаліть кісточки, намагаючись не пошкодити самі плоди ягід.
Змастіть форму для випічки невеликою кількістю вершкового масла, близько 10 грам від зазначеної кількості. Для зручності масло краще розтопити і скористатися силіконової пензликом. Злегка присипте дно форми цукром. Викладіть вишню форму і рівномірно розподіліть по дну.
В глибоку миску покладіть цукор, яйця, борошно, ванільний цукор, сіль і розтоплене вершкове масло і ретельно перемішайте віночком. Наступним додайте в суміш сирний сир і також вимісіть все до однорідності.
Отриманому залийте тестом вишню.
Випікайте пиріг у духовці протягом 30-35 хвилин при температурі 170 с З включеною конвекцією. Готовий десерт дістаньте з форми і дайте охолонути при кімнатній температурі, а перед подачею посипте зверху тонким шаром цукрової пудри.
Смачного!