Тісто для заливного пирога можна зробити набагато більш ніжним, якщо готувати на сметанною основі або на основі кисломолочного сиру. Тоді пиріг вийде дуже м’яким і пишним.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Вишня – 600 гр.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Ванільний цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Сир сирний – 250 гр.
  • Цукрова пудра для прикраси

Процес приготування:

Щоб приготувати заливний пиріг з вишнею в духовці, вишню промийте під проточною водою, обсушити паперовими рушниками і акуратно видаліть кісточки, намагаючись не пошкодити самі плоди ягід.

Змастіть форму для випічки невеликою кількістю вершкового масла, близько 10 грам від зазначеної кількості. Для зручності масло краще розтопити і скористатися силіконової пензликом. Злегка присипте дно форми цукром. Викладіть вишню форму і рівномірно розподіліть по дну.

В глибоку миску покладіть цукор, яйця, борошно, ванільний цукор, сіль і розтоплене вершкове масло і ретельно перемішайте віночком. Наступним додайте в суміш сирний сир і також вимісіть все до однорідності.

Отриманому залийте тестом вишню.

Випікайте пиріг у духовці протягом 30-35 хвилин при температурі 170 с З включеною конвекцією. Готовий десерт дістаньте з форми і дайте охолонути при кімнатній температурі, а перед подачею посипте зверху тонким шаром цукрової пудри.

Смачного!

Заливний пиріг Пиріг з вишнею в духовці Пиріг з замороженої вишнею Пироги