Заморожену полуницю можна використовувати у випічці також, як і свіжу. У даному рецепті пирога її можна навіть не розморожувати. Але важливо при цьому вибрати ягоди приблизно однакового невеликого розміру – так пиріг пропечеться якісніше. Якщо полуниця велика, то краще заздалегідь все ж розморозити її. Що стосується заливки, то сметану для неї краще брати пожирніше – вершковий смак випічки буде більш ніжним і вираженим.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Борошно – 350 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Полуниця – 500 – 700 гр.
- Сметана 26% (для заливки) – 400 гр.
- Яйце (для заливки) – 3 шт.
- Сметана (для заливки) – 300 гр.
- Цукор-пісок (для заливки) – 5 ст. л.
- Борошно (для заливки) – 1 – 2 склянки
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Як приготувати заливний пиріг з замороженної полуницею? Заливний пиріг з замороженою полуницею Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб до моменту приготування тіста воно добре размягчилось.
Кладемо м’яке вершкове масло в миску, додаємо цукровий пісок і збиваємо міксером до отримання однорідної пишної маси.
В іншу миску просіваємо борошно разом з содою. Викладаємо до борошні збите масло, розбиваємо яйце.
Замішуємо руками тісто. По консистенції воно виходить досить туге і чимось нагадує пластилін.
Форму для випічки пирога змащуємо невеликою кількістю рослинного масла без запаху. Від тесту відриваємо невеликі шматочки і викладаємо їх у форму. Руками розрівнюємо шматочки тіста в площину. Таким чином поступово викладаємо все тісто у форму і робимо також бортики, як на фото. Форму з тістом ставимо в холодильник на десять-п’ятнадцять хвилин.
Для приготування сметанною заливки в окремій мисці змішуємо сметану, яйця, борошно і цукровий пісок. Перемішуємо до повної однорідності віночком або міксером на низькій швидкості.
Дістаємо з холодильника форму з охолодженим тестом, рівномірно викладаємо на нього полуницю.
Заливаємо ягоди приготовленої сметанною заливкою. Духовку заздалегідь розігріваємо до температури 180 градусів. Форму з пирогом ставимо на середній рівень уже гарячої духовки і випікаємо протягом тридцяти-сорока хвилин. Сметанна заливка повинна стати золотисто-кремового за кольором і трохи затвердіти. Після охолодження заливка стабілізується і стане більш щільною.
Готовий пиріг дістаємо з духовки і даємо йому повністю охолонути. Перекладаємо випічку на блюдо і подаємо до столу в охолодженому вигляді. Для прикраси поверхню можна посипати просіяного цукровою пудрою, покласти на заливці листочки свіжої м’яти.
Приємного апетиту!
Відкритий пиріг з полуницею Заливний пиріг Заливний пиріг з полуницею Пиріг з полуницею Пиріг з полуницею на сметані Пироги Тісто для заливного пирога на сметані