Полуницю для заморозки краще всього вибирати стиглу соковиту, солодку. Якщо в процесі підготовки ви будете використовувати ягоди, зібрані з грядки, намагайтеся затіяти збір в суху і жарку погоду, інакше полуниця розкисне.
Інгредієнти: на 0.7 л.
- Полуниця – 1 кг
- Цукор-пісок – 500 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати заморожену полуницю з цукром у блендері. Переглядаємо полуницю. Навіть при самому уважному відборі можуть потрапляти гнилі і зіпсовані ягоди. Тепер дуже швидко вимиваємо полуницю і відразу ж викладаємо її в сито. Справа в тому, що ягоди швидко вбирають вологу і можуть розкиснути.
Обсохшую ягоду звільняємо від плодоніжок і кладемо в чашу блендера. Якщо не вміщуються всі ягоди, подрібнюємо їх порціями.
В ягідне пюре додаємо цукор і знову збиваємо до однорідної маси. Для зберігання і заморожування полуниці з цукром використовуємо пластикові контейнери. Якщо морозильна камера не володіє великими розмірами, заморожуємо полуницю в звичайних харчових пакетах.
Заздалегідь готуємо тару. Якщо у контейнерах є тріщини, не використовуємо їх. Вимиваємо ємності і даємо їм обсохнути. Викладаємо натерту полуницю з цукром.
Ставимо заготовки в морозильну камеру. Після розморожування, полуницю можна додавати в домашні йогурти, випічку, вафлі, морозиво, коктейлі, каші, використовувати в якості начинки для млинців і навіть варити з вітамінного пюре компот.
Приємного апетиту!
Варення з перетертої полуниці Полуниця без варіння на зиму Полуниця з цукром без варіння в морозилці на зиму Полуниця на зиму