Пропоную приготувати ароматну полуничне повидло з желатином. Густа консистенція повидла дозволяє його використовувати в якості начинки для випічки. Полуничне повидло можна намазати на білий хліб або подавати з оладками і млинцями на сніданок або до чаю.


Інгредієнти: на 0.8 л.

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 5 ст.
  • Желатин харчовий – 2 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування повидла з полуниці з желатином? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування повидла з полуниці з желатином. Полуницю переберіть, викладіть на сито або друшляк, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини.

Підготовлені ягоди полуниці викладіть в чашу блендера і подрібніть до однорідної консистенції.

Подрібнену полуницю викладіть в металевий посуд з товстим дном. Додайте необхідну кількість цукрового піску і желатину.

Поставте на повільний вогонь і доведіть до кипіння, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася. Варіть приблизно 15-20 хвилин. Тим часом підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або духовій шафі. Кришки обдайте окропом. Банки і кришки повинні бути абсолютно сухими.

Великий ложкою акуратно розкладіть гаряче повидло по стерильним банкам. Банки з повидлом з полуниці закрутіть стерильними закручуються кришками, переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште до повного охолодження. Потім повидло поставте в прохолодне місце на зберігання.

Приємного насолоди!

Варення з перетертої полуниці Желе з полуниці Повидло Повидло з полуниці Полуниця на зиму