При будь-якій можливості влітку і восени заморожуйте на зиму гриби, потім з них можна приготувати безліч смачних страв. Найпростіше – можна загасити лисички в сметані з ріпчастою цибулею. До такої страви також можна не морочитися і зварити звичайну картоплю, вийде смачно і ситно.
Інгредієнти: на 2 порції.
- заморожені Лисички – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Сметана – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Часник – 1 – 2 зуб.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Рецепт заморожених лисички в сметані простий у приготуванні! Лисички після розморожування можуть гірчити, тому попередньо потрібно замочити на 2-3 години в холодній воді.
Далі воду злити через сито, зварити гриби в підсоленій воді протягом 15 хв.
Злити воду, промити їх у холодній воді.
Цибулю почистити, порізати півкільцями і обсмажити в рослинній олії до прозорості. Знизити вогонь.
Додати в сковороду до цибулі лисички. Перемішати і тушкувати приблизно 25 хв, додати сіль і перець.
Покласти в сковороду 2 ст. л. сметани, тушкувати ще 10 хв.
Покласти в гриби, подрібнений часник, додати ще 1 ст. л. сметани, перемішати. Тушкувати ще 1 хв. і вимкнути вогонь.
Їсти лисички в сметані з відварною картоплею або будь-яким іншим гарніром.
Приємного апетиту!
Новости