Якщо не хочеться морочитися і щось вигадувати на вечерю, спробуйте зробити просту в приготуванні запіканку з брокколі та цвітної капусти з вершковим соусом. Легке блюдо чудово підійде для вечері. Любителі капусти неодмінно оцінять запіканку. Запіканка виходить дуже ніжна з рум’яною тягнеться сирною скоринкою.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Капуста Брокколі – 400 гр.
  • Капуста цвітна – 400 гр.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Сир – 150 гр.
  • Вершки 10% – 500 мл
  • Борошно пшеничне – 20 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Щоб приготувати запіканку з броколі, цвітної капусти, підготуйте необхідні продукти.

В глибоку каструлю налийте холодної води, посоліть, поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння. Капусту розділите на середні за розміром суцвіття. Помістіть суцвіття цвітної капусти і броколі в киплячу воду. Відваріть протягом 5 хвилин.

У добре розігріту сковороду покласти вершкове масло, розтопити. Викладіть в масло борошно і постійно помішуючи, обсмажте її.

Поступово влийте вершки, добре розмішуючи віночком до повного зникнення грудочок. Доведіть до кипіння. Сир натріть на крупній тертці. Сир перекладіть в підігріті вершки. Додайте спеції.

Відкиньте цвітну капусту і брокколі на друшляк, щоб зайва рідина скла. Підготовлену форму для запікання змастіть невеликою кількістю масла. Перекладіть брокколі і цвітну капусту і розрівняйте за формою. Залийте раніше приготовленою заливкою, рівномірно розподіляючи по всій формі.

Запікайте 20 хвилин в добре розігрітій духовці при температурі 180 градусів. Вийміть запіканку з духовки і дайте охолонути. Готову запіканку розріжте на порційні шматочки. За бажанням прикрасьте свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Запіканка з кольорової капусти Запіканка з кольорової капусти з сиром і яйцем