Соковиту і смачну запіканку нескладно зробити з цвітної капусти прямо на сковороді. Готується він швидко, а поїдається ще швидше, тому що аж надто апетитна виходить! Готуйте цю страву без усяких сумнівів і насолоджуйтеся його приємним

овочевим смаком.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Капуста цвітна – 700 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Мускатний горіх – 1 щіпка
  • Копчена паприка – за смаком
  • Часник сушений – за смаком
  • Шинка – 150 – 200 гр.
  • Молоко коров’яче – 150 мл
  • Яйце – 4 шт.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.

Процес приготування:


Рецепт запіканки з цвітної капусти на сковороді простий у приготуванні! Промийте цвітну капусту і розріжте ножем на дрібні частини.

Щоб зробити соус для заливки капусти, на сковороді розтопіть масло вершкове.

Потім туди ж додайте борошно і обсмажте її в олії кілька хвилин.

Додайте молоко з холодильника в сковороду, помішуйте і варіть соус, поки він не загусне.

Додайте в соус мускатний горіх, розмішайте і вимкніть вогонь, щоб соус охолов.

Яйця збийте вінчиком, додати в соус і добре розмішайте.

Залийте капусту соусом.

Потім наріжте дрібно шинку, приправте все сушеним часником і паприкою. Розмішайте разом з соусом і капустою.

В глибоку сковороду, змащену маслом, викладіть капусту з іншими інгредієнтами, розрівняйте і закрийте кришкою.

Готуйте запіканку на повільному вогні, поки вона повністю не запечеться, прикрийте кришкою під час приготування.

Якщо не вийшло пропекти все відразу, тоді акуратно переверніть запіканку і запечіть з другого боку до готовності.

Приємного апетиту!

Запіканка з кольорової капусти