Запіканка з м’яса і овочів вважається одним з найбільш корисних обідів. Одним з варіантів такого корисного страви є приготування запіканки з курочки з кольоровою капустою в духовці. Завдяки цьому способу приготування, зберігається максимум корисних інгредієнтів у продуктах.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряче філе – 250 гр.
  • Капуста цвітна – 400 гр.
  • Сир Пармезан – 80 гр.
  • Вершки – 0.5 склянки
  • Часник – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування запіканки з цвітної капусти і курячого філе. Цвітну капусту розберіть на суцвіття невеликого розміру, після чого промийте їх і відваріть в киплячій підсоленій воді протягом декількох хвилин. Овоч повинен залишитися хрустким всередині.

Куряче філе промийте, просушіть рушником з паперу і наріжте невеликими скибочками. Додайте сіль і перець за смаком, перемішайте.

Ретельно очищений часник подрібніть, скориставшись часниковим пресом. Також можете просто дрібно його порубати ножем або взяти гранульований часник.

Твердий сир, наприклад, пармезан, натріть на середній тертці і відставте в сторону на деякий час.

В сотейнику розведіть вершки з сіллю і спеціями і, додавши тертий сир, нагрівайте до повного розчинення сиру в масі вершків.

Куряче філе розподіліть рівним шаром на дно форми для запікання.

Далі викладіть шар кольорової капусти поверх курки.

Швидко і акуратно, рівномірно розподіліть соус по поверхні цвітної капусти та поставте форму в духовку на 180 градусів приблизно на 30-40 хвилин.

Запіканка з кольорової капусти Запіканка з кольорової капусти з сиром і яйцем