Кожна господиня готує запіканку по-своєму. Хтось подрібнює овочі на тертці, хтось ріже часточками. Хтось змішує інгредієнти, а інші викладають шарами. Але завжди овочева запіканка з кабачками, картоплею, фаршем та сиром – це просте і смачне рішення для будь-якого прийому їжі.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кабачки – 1 шт.
  • Картопля – 5 – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 0,5 шт.
  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Сир – 200 гр.
  • Кріп – за смаком
  • Масло вершкове – 1 – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Для того щоб приготувати запіканку з кабачка, картоплі, фаршу і сиру, картопля і кабачок помийте, очистіть від шкірки і натріть на крупній тертці, перекладіть в миску і посоліть за смаком.

Моркву очистіть, з лука зніміть піну і пропустіть овочі через м’ясорубку. Додайте у фарш подрібнені моркву і цибулю, приправити і посоліть за смаком, вбийте два яйця. Добре перемішайте.

Зелень дрібно порубаєте ножем, сир натріть на тертці. Додайте в картопляно – кабачкову масу два яйця, сир і зелень, перемішайте.

Форму змастіть маслом, викладіть в неї половину картопляно-кабачкової маси, розрівняйте її. Потім зробіть прошарок з фаршу і накрийте м’ясо другою частиною овочевої маси.

Духовку розігрійте до 200 градусів, запікайте блюдо 50-60 хвилин. Час залежить від потужності вашої духовки, тому періодично перевіряйте ступінь готовності запіканки, фарш повинен повністю пропектися. Подавати до столу запіканку можна зі сметаною.

Приємного апетиту!

Дієтичні страви з кабачків Запіканка з кабачків Запіканка з кабачків і картоплі Кабачки з картоплею в духовці Картопляна запіканка Картопляна запіканка з сиром і яйцем в духовці Картопляна запіканка з фаршем класична Картопляна запіканка з яйцем в духовці