Зазвичай до складу запіканок з кабачками входять яйця – вони створюють потрібну щільність і структуру. Але можливо чудово обійтися і без них. Додавши горішки кешью запіканку, можна домогтися тієї самої щільності, характерної для запіканок, і також бонусом отримати м’який ніжний смак і відчутну ситність. Таке блюдо можуть дозволити собі ті, хто з якихось причин не хоче вживати яйця. Всі подробиці приготування – покроково в нашому рецепті.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кабачки (очищені) – 900 гр.
- Сіль – 2 ч. л.
- Кешью – 150 гр.
- Вода – 120 мл
- Лимонний сік – 1 ч. л.
- Петрушка – 2 – 3 гілки
- Куркума – 1 щіпка
- Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
- Коріандр – 0.5 ч. л.
- Борошно пшеничне – 6 ст. л.
- Сир Пармезан (тертий) – 100 гр.
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Щоб приготувати запіканку з кабачків без яєць, кабачки ретельно промиваємо від забруднень під струменем проточної води. Якщо кабачки зрілі і вже встигли загрубеть, то обов’язково зрізаємо жорстку шкірку і виймаємо насіння. У випадку, якщо використовуються молоді плоди, то можна їх використовувати цілком, з шкіркою і ніжними насінням.
Підготовлені кабачки натираємо на крупній тертці. У кабачкову масу додаємо сіль (1 ч. л.), перемішуємо і залишаємо при кімнатній температурі на десять хвилин. За цей час кабачки виділять більшу кількість соку. Після закінчення зазначеного часу кабачкову масу віджимаємо руками від більшої частини рідини.
Горіхи кешью попередньо замочуємо на кілька годин у воді кімнатної температури. Потім зливаємо Воду, а горіхи кладемо в чашу блендера. Кладемо до горіхів промиту зелень петрушки, сіль (1 ч. л.), лимонний сік, чорний мелений перець, коріандр і куркуму. Подрібнюємо блендером всі компоненти до отримання однорідної маси.
В об’ємну миску покласти натерті віджаті кабачки, горіхову масу і пшеничне борошно.
Отримане тісто ретельно перемішуємо руками до однорідності. Сир натираємо на крупній тертці.
Форму змащуємо олією тонким шаром. Викладаємо кабачкове тісто у форму.
Руками розрівнюємо тісто по всьому периметру, формуючи рівний шар запіканки.
Поверхня рівномірно посипаємо тертим сиром.
Духовку попередньо розігріваємо до температури 180 градусів і ставимо в неї форму з запіканкою на середній рівень. Запікаємо протягом двадцяти-тридцяти хвилин, поки на поверхні не утвориться рум’яна кірочка. Готову запіканку виймаємо з духовки, даємо постояти кілька хвилин перед подачею. На стіл подаємо прямо у формі, в ній же і розрізаємо на порційні шматки.
Приємного апетиту!
Запіканка з кабачків Запіканка з кабачків з сиром Кабачки з м'ясом Кабачки з м'ясом в духовці