Овочеві запіканки дуже популярні в літній час. Діти охоче їдять, ніж тушковані або свіжі овочі. До того ж після запікання овочі просто тануть у роті і запіканка має приємний вершковий аромат.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Капуста білоголова (молода) – 300 – 350 гр.
- Кабачки – 200 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Помідори свіжі – 1 – 2 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Молоко коров’яче – 100 мл
- Сіль – за смаком
- Куркума – 1 щіпка
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – за смаком
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
Рецепт приготування запіканки з кабачків і капусти смачний! Підготуйте всі необхідні інгредієнти, овочі вимийте і просушіть.
Моркву і цибулю очистіть. Моркву натріть на крупній тертці, цибулю дрібно наріжте ножем.
Розтопіть на сковороді вершкове масло і обсмажте на ньому моркву і цибулю.
Капусту наріжте дрібними смужками. Кабачок очистіть від шкірки і натріть на тертці. Додайте капусту і кабачок на сковороду і тушкуйте овочі під кришкою на повільному вогні 5-7 хвилин.
У мисці збийте яйця і молоко, посоліть і додайте спеції. Помідори наріжте тонкими кружечками.
Форму для запікання змастіть маслом, викладіть в неї тушковані овочі, зверху залийте яєчної сумішшю і розкладіть помідори.
Форму з заготівлею поставте в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікайте блюдо 25-30 хвилин до утворення рум’яної скоринки. Перед тим, як подати страву на стіл, посипте його рубаною зеленню.
Приємного апетиту!
Дієтичні страви з кабачків Кабачки для схуднення Кабачки з м'ясом Кабачки з м'ясом в духовці Кабачки з помідорами ПП рецепти з кабачків