Овочеві запіканки дуже популярні в літній час. Діти охоче їдять, ніж тушковані або свіжі овочі. До того ж після запікання овочі просто тануть у роті і запіканка має приємний вершковий аромат.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Капуста білоголова (молода) – 300 – 350 гр.
  • Кабачки – 200 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Помідори свіжі – 1 – 2 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 100 мл
  • Сіль – за смаком
  • Куркума – 1 щіпка
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

Рецепт приготування запіканки з кабачків і капусти смачний! Підготуйте всі необхідні інгредієнти, овочі вимийте і просушіть.

Моркву і цибулю очистіть. Моркву натріть на крупній тертці, цибулю дрібно наріжте ножем.

Розтопіть на сковороді вершкове масло і обсмажте на ньому моркву і цибулю.

Капусту наріжте дрібними смужками. Кабачок очистіть від шкірки і натріть на тертці. Додайте капусту і кабачок на сковороду і тушкуйте овочі під кришкою на повільному вогні 5-7 хвилин.

У мисці збийте яйця і молоко, посоліть і додайте спеції. Помідори наріжте тонкими кружечками.

Форму для запікання змастіть маслом, викладіть в неї тушковані овочі, зверху залийте яєчної сумішшю і розкладіть помідори.

Форму з заготівлею поставте в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікайте блюдо 25-30 хвилин до утворення рум’яної скоринки. Перед тим, як подати страву на стіл, посипте його рубаною зеленню.

Приємного апетиту!

Дієтичні страви з кабачків Кабачки для схуднення Кабачки з м'ясом Кабачки з м'ясом в духовці Кабачки з помідорами ПП рецепти з кабачків