Рекомендую приготувати ситну кабачкову запіканку з курячим фаршем. Таку запіканку можна подавати на обід або вечерю в звичайний день. Також запіканка прекрасно буде виглядати на святковому застіллі. Блюдо виходить соковитим і ароматним, а готується за лічені хвилини.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 0,5 шт.
- Кабачки (молоді) – 2 шт.
- Курячий фарш – 400 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Сир Пармезан – 200 гр.
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Кріп – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Вівсяні пластівці – за смаком
Процес приготування:
Готувати запіканку з кабачків і курячого фаршу просто!Першим ділом увімкніть духовку, встановивши температуру 180 градусів. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для запіканки з кабачків з курячим фаршем. Молоді кабачки ретельно вимийте і обсушіть. Обріжте кінчики у кабачків і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки.
Підготовлені кабачки натріть на крупній тертці, посоліть і залиште приблизно на 5-7 хвилин.
Морква вимийте, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, а потім натріть на дрібній тертці. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте і дрібно наріжте. Підготовлені овочі викладіть в миску, додайте курячий фарш, чорний мелений перець, сіль, вбийте 2 курячих яйця і ретельно перемішайте до однорідної консистенції.
Кріп ретельно промийте, обсушити і дрібно наріжте. Кабачки відіжміть руками, а виділився сік злийте геть, додайте подрібнений кріп, вбийте 2 курячих яйця і ретельно перемішайте до однорідної консистенції.
Форму для запікання змастіть невеликою кількістю вершкового масла і присипте злаковими пластівцями, не містять цукровий пісок. Також можна використовувати панірувальні сухарі.
Твердий сир натріть на крупній тертці і додайте в кабачкову масу. Добре перемішайте.
В підготовлену форму для запікання викладіть половину кабачкової маси і рівномірно розподіліть по всій поверхні.
Потім викладіть курячий фарш з овочами, рівномірно розподіліть.
Зверху рівномірно викладіть другу частину кабачкової маси. Форму для запікання помістіть в розігріту духовку і запікайте блюдо приблизно 40 хвилин.
Кабачкову запіканку акуратно вийміть з духовки і трохи остудіть.
Готову запіканку з кабачків і курячого фаршу подавайте на стіл порційно.
Приємного апетиту!
Дієтичні страви з кабачків Запіканка з кабачків Запіканка з кабачків з куркою Запіканка з кабачків з сиром Запіканка з кабачків з сиром і яйцем Кабачки з сиром