Запіканка з кабачків і грибів виходить ніжною і повітряної, але при цьому ситної. Кабачки надають страві додаткову соковитість, а печериці привносять незвичайні смакові нотки.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Кабачки – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Печериці свіжі – 300 гр.
  • Сир Моцарелла – 150 гр.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Рецепт запіканки з кабачків з грибами гранично простий! Вимити гриби, обсушити і порізати тонкими пластинками.

Обсмажити печериці в рослинному маслі, посолити, поперчити. Смажити до випаровування рідини.

У молодих кабачків шкірку можна не знімати, у зрілих краще зняти. Нарізати соломкою кабачки, присипати приправами і сіллю.

Цибулю порізати півкільцями і розкласти по дну форми для випічки.

За луку розкласти кабачки.

Далі йде шар обсмажених печериць.

Потерти сир на дрібній тертці. Моцарелу потрібно брати щільну, з назвою «для піци». При бажанні її можна замінити звичайним твердим сиром.

Запіканку відправити в духовку, нагріту до 180 градусів, на 30 хв, потім дістати, присипати сиром і повернути назад ще на 10 хв

Запіканку трохи остудити в духовці, порізати.

Подавати страву, присипавши дрібно нашаткованої петрушкою.

Приємного апетиту!

Дієтичні страви з кабачків Запіканка з кабачків з сиром ПП рецепти з кабачків Страви з кабачків