Коли кабачкові оладки вже набридли, для різноманітності можна приготувати запіканку з кабачків з куркою. Мабуть, готувати її ще простіше, адже не потрібно довго возитися біля плити. Для ситності додамо курку, для аромату – свіжу зелень. А сметана і сир дадуть ніжний вершковий смак.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кабачки – 800 гр.
  • стегно Куряче філе – 4 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Кріп – 1 пучок
  • Житнє борошно обдирне – 0.25 склянки
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Сир Пармезан (тертий) – 0.5 ст.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Приступимо до приготування запіканки з кабачків з куркою. Кабачки ретельно промиваємо, кінчики відрізаємо. Якщо плоди зрілі, то краще зрізати шкірку, а насіння витягти. Курячі стегна звільняємо від шкіри.

Підготовлені кабачки натираємо на крупній тертці.

Поміщаємо тертий кабачок в друшляк, а друшляк встановлюємо над мискою – даємо зайвого соку стекти. На це піде п’ятнадцять-двадцять хвилин.

Куряче м’ясо нарізаємо невеликими шматочками.

Форму для запіканки змащуємо з усіх сторін вершковим маслом.

Кабачок в друшляку додатково віджимаємо руками, щоб відокремити натерту м’якоть від соку. Викладаємо віджату кабачкову масу в миску.

Додаємо в масу яйця, перемішуємо.

Кладемо сметану, також перемішуємо.

Висипаємо борошно.

Змішуємо всі разом, щоб не залишилося грудочок.

Додаємо нарізане куряче м’ясо, перемішуємо.

Приправляємо сіллю, чорним меленим перцем, перемішуємо. Накриваємо посуд з тістом кришкою і ставимо в холодильник на півгодини.

Після закінчення зазначеного часу додаємо мелконарезанного зелень кропу, перемішуємо.

Всипаємо харчову соду, ретельно перемішуємо.

Приготоване тісто викладаємо у змащену маслом форму. Духовку розігріваємо до 180 градусів.

Ставимо форму з тестом на середній рівень духовки і запікаємо двадцять хвилин. Після цього посипаємо майже готову запіканку тертим сиром і запікаємо ще п’ять хвилин. Сир має розплавитися і трохи зарум’яниться.

Готову запіканку дістаємо з духовки і подаємо на стіл в гарячому вигляді. Розрізати краще прямо у формі.

Приємного апетиту!

Запіканка з кабачків Запіканка з кабачків з сиром Запіканка з кабачків з сиром і яйцем Кабачки з м'ясом Кабачки з м'ясом в духовці