Коли кабачкові оладки вже набридли, для різноманітності можна приготувати запіканку з кабачків з куркою. Мабуть, готувати її ще простіше, адже не потрібно довго возитися біля плити. Для ситності додамо курку, для аромату – свіжу зелень. А сметана і сир дадуть ніжний вершковий смак.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кабачки – 800 гр.
- стегно Куряче філе – 4 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Сметана – 1 ст. л.
- Кріп – 1 пучок
- Житнє борошно обдирне – 0.25 склянки
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Сир Пармезан (тертий) – 0.5 ст.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Приступимо до приготування запіканки з кабачків з куркою. Кабачки ретельно промиваємо, кінчики відрізаємо. Якщо плоди зрілі, то краще зрізати шкірку, а насіння витягти. Курячі стегна звільняємо від шкіри.
Підготовлені кабачки натираємо на крупній тертці.
Поміщаємо тертий кабачок в друшляк, а друшляк встановлюємо над мискою – даємо зайвого соку стекти. На це піде п’ятнадцять-двадцять хвилин.
Куряче м’ясо нарізаємо невеликими шматочками.
Форму для запіканки змащуємо з усіх сторін вершковим маслом.
Кабачок в друшляку додатково віджимаємо руками, щоб відокремити натерту м’якоть від соку. Викладаємо віджату кабачкову масу в миску.
Додаємо в масу яйця, перемішуємо.
Кладемо сметану, також перемішуємо.
Висипаємо борошно.
Змішуємо всі разом, щоб не залишилося грудочок.
Додаємо нарізане куряче м’ясо, перемішуємо.
Приправляємо сіллю, чорним меленим перцем, перемішуємо. Накриваємо посуд з тістом кришкою і ставимо в холодильник на півгодини.
Після закінчення зазначеного часу додаємо мелконарезанного зелень кропу, перемішуємо.
Всипаємо харчову соду, ретельно перемішуємо.
Приготоване тісто викладаємо у змащену маслом форму. Духовку розігріваємо до 180 градусів.
Ставимо форму з тестом на середній рівень духовки і запікаємо двадцять хвилин. Після цього посипаємо майже готову запіканку тертим сиром і запікаємо ще п’ять хвилин. Сир має розплавитися і трохи зарум’яниться.
Готову запіканку дістаємо з духовки і подаємо на стіл в гарячому вигляді. Розрізати краще прямо у формі.
Приємного апетиту!
Запіканка з кабачків Запіканка з кабачків з сиром Запіканка з кабачків з сиром і яйцем Кабачки з м'ясом Кабачки з м'ясом в духовці