Запіканка з кабачків з куркою та рисом – смачне і апетитне блюдо, яке сподобається всій сім’ї. Запіканка виходить неймовірно ніжною, м’якою, ароматною і дуже ситною. Те що потрібно для корисного вечері!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кабачки – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Рис білий – 100 гр.
- Курка – 250 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сир – 120 гр.
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати запіканку з кабачків з куркою та рисом. Курку і рис потрібно заздалегідь відварити. Курку ріжемо невеликими кубиками.
Цибулю чистимо від луски і обсмажуємо його на рослинному маслі до легкого золотистого відтінку.
Кабачки ріжемо навпіл, видаляємо ложкою насіння і натираємо їх на крупну тертку. Потім зливаємо утворилася рідина.
Сир натираємо на тертці.
З’єднуємо шматочки курки, рис, кабачки, цибуля, яйця і борошно. Додаємо подрібнену зелень, сіль, ½ частина сиру і розмішуємо.
Змащуємо форму для випічки рослинним маслом, добре обробляємо бортики, щоб не запіканка не пригоріла. Викладаємо кабачкове тісто рівним шаром, зверху посипаємо сиром. Ставимо в розігріту духову піч і випікаємо близько півгодини при температурі 180 градусів.
Приємного апетиту!
Запіканка з кабачків Запіканка з кабачків з сиром і яйцем Кабачки з м'ясом в духовці Кабачки з сиром Рис з кабачками Страви з кабачків