Часто готую смажені кабачки з кольоровою капустою і хочу поділитися з вами цим чудовим рецептом. Овочі виходять хрусткими зовні і ніжними всередині з апетитною скоринкою. Ароматне блюдо чудово підійде на вечерю.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки – 1 шт.
  • Капуста цвітна – 300 гр.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Мука кукурудзяна – 3 ст.л.
  • Цибуля зелена – за смаком
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко коров’яче – 3 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування смажених кабачків з цвітною капустою? Підготуйте необхідні продукти для закуски з кабачків. Кабачки добре помийте і за бажанням очистіть за допомогою овочечистки. Очищені кабачки наріжте на півкільця або довільними шматочками. Я кабачки ніколи не чищу.

Візьміть невелику ємність і просійте кукурудзяне борошно з допомогою дрібного сита. Підготовлені кабачки обваляйте в просіяної борошні.

Увімкніть плиту. Поставте глибоку сковороду. Добре розігрійте сковороду на середньому вогні. Змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Підготовлені кабачки обсмажте до золотистої скоринки.

Потім переверніть з допомогою виделки або лопатки на другу сторону і обсмажте ще пару хвилин.

Помідори ретельно вимийте і обсушіть, наріжте середніми за розміром шматочками. Викладіть на підготовлену тарілку або салатник.

До нарізаних помідорів відправте обсмажені кабачки.

Цвітну капусту промийте і розділіть на суцвіття меншого розміру.

Відваріть в підсоленій воді приблизно 5-7 хвилин, потім злийте через сито або друшляк і викладіть в миску.

Куряче яйце розбийте в ємність, влийте молоко, додайте сіль і чорний мелений перець.

Перемішайте з допомогою віночка.

Відварену капусту присипте кукурудзяним борошном, залийте збитими яйцями, добре перемішайте.

Добре розігрійте сковороду на середньому вогні. Змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Підготовлену капусту обсмажте до золотистої скоринки, періодично помішуючи. На це піде приблизно 7 хвилин.

Потім викладіть до решти інгредієнтів.

Зелений лук ретельно вимийте, дайте йому обсохнути і дрібно наріжте. Присипте салат зверху подрібненою зеленою цибулею.

Готові смажені кабачки з кольоровою капустою приправте улюбленими приправами за смаком і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Кабачки з помідорами Кабачки з помідорами на сковороді Кабачки з яйцем Кабачки на сніданок Страви з кабачків