З усіх видів запіканок випічка з кабачків, напевно, сама соковита і м’яка. Запіканка готується з кабачків і помідорів, присмачується сиром і сметаною, які дають смачну скоринку.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кабачки – 250 гр.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Молоко коров’яче – 2,5 ст. ложки
- Яйце – 1 шт.
- Сир Пармезан – 30 гр.
- Сметана – 20 гр.
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати запіканку з кабачків з сиром і сметаною легко! Молоді кабачки помити, порізати на кружечки товщиною близько 5 мм, Якщо є бажання, можна зрізати шкірку. З перцю видалити насінну коробку. Перець і помідори помити і порізати кружальцями. Підготувати форму для запікання і викласти в неї кружальця овочів вертикально, чергуючи один з одним.
Посолити овочі, присипати прянощами, поперчити. Змастити жирної сметаною.
Окремо в миску вбити яйце, влити молоко. Посолити і поперчити.
Ретельно збити віночком або вилкою.
Присипати овочі сиром, тертим на дрібній тертці. Залити все підготовленою сумішшю з молока і яйця.
Попередньо прогріти духовку. Поставити форму з запіканкою в духовку і випікати 35 хв. при температурі 180 градусів. Подавати запіканку гарячою, полив холодною сметаною або улюбленим соусом.
Приємного апетиту!
Запіканка з кабачків з помідорами Запіканка з кабачків з сиром і помідорами Запіканка з кабачків з сиром і сметаною Кабачки з помідорами в духовці Кабачки з сиром Страви з кабачків