Смачна і корисна несолодка запіканка легко готується з молодих кабачків. Рум’яна сирна скоринка і щільність через яєчної заливки роблять запіканку красивою і пружною, вона не розвалюється і чудово підходить для красивої подачі на стіл.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Кабачки – 2 шт.
  • Яйце – 5 шт.
  • Сир – 150 гр.
  • Масло рослинне – для змазування
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Для початку промийте молоді кабачки і видаліть хвостики у них. Наріжте овоч на невеликі кубики викладіть шар кабачків в змащену маслом форму.

вбийте Яйця в окрему ємність, додайте спеції і сіль, збийте за допомогою віночка або міксера до однорідності.

Рівномірно залийте кабачки яєчною сумішшю, вона добре покриє кабачки майже повністю.

Потім натріть сир на крупній або середній тертці і рівним шаром розподілите його по поверхні кабачків.

Помістіть форму з запіканкою у вже нагріту до 190 градусів духовку приблизно на сорок хвилин. Готовність можна визначити за красивою рум’яної скоринки запіканки.

Подавайте готову страву до столу прямо у формі або попередньо розібравши на порції. Запіканка однаково хороша як холодна, так і гаряча.

Можете сервірувати кожну порцію зеленню або овочами, в розрізі запіканка дуже яскрава і приваблива.

Приємного апетиту!

Запіканка з кабачків Запіканка з кабачків з сиром Кабачки з сиром Страви з кабачків