Смачна і корисна несолодка запіканка легко готується з молодих кабачків. Рум’яна сирна скоринка і щільність через яєчної заливки роблять запіканку красивою і пружною, вона не розвалюється і чудово підходить для красивої подачі на стіл.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Кабачки – 2 шт.
- Яйце – 5 шт.
- Сир – 150 гр.
- Масло рослинне – для змазування
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Для початку промийте молоді кабачки і видаліть хвостики у них. Наріжте овоч на невеликі кубики викладіть шар кабачків в змащену маслом форму.
вбийте Яйця в окрему ємність, додайте спеції і сіль, збийте за допомогою віночка або міксера до однорідності.
Рівномірно залийте кабачки яєчною сумішшю, вона добре покриє кабачки майже повністю.
Потім натріть сир на крупній або середній тертці і рівним шаром розподілите його по поверхні кабачків.
Помістіть форму з запіканкою у вже нагріту до 190 градусів духовку приблизно на сорок хвилин. Готовність можна визначити за красивою рум’яної скоринки запіканки.
Подавайте готову страву до столу прямо у формі або попередньо розібравши на порції. Запіканка однаково хороша як холодна, так і гаряча.
Можете сервірувати кожну порцію зеленню або овочами, в розрізі запіканка дуже яскрава і приваблива.
Приємного апетиту!
Запіканка з кабачків Запіканка з кабачків з сиром Кабачки з сиром Страви з кабачків