Якщо ви вирішили приготувати низькокалорійну і корисну їжу або трохи скинути вагу, цей рецепт – те, що потрібно. Ніжне і тане в роті блюдо з рум’яною скоринкою приготуємо в духовці, тому поставте її на розігрів перед початком готування.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Кабачки – 2 шт.
  • Вівсяні пластівці – 1 склянка
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Молоко коров’яче – 50 мл
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Кріп – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування запіканки з кабачків з вівсяними пластівцями? Кабачки добре вимийте, при необхідності скористайтеся щіткою. Молоді овочі чистіть немає необхідності, а якщо шкірка товста і вже утворилися насіння – зріжте шкірку і видаліть серцевину з насінням. Подрібніть на тертці кабачки, трохи посоліть і залиште пустити сік на 20 хвилин.

Яйця з’єднайте з молоком і збийте виделкою.

Кабачки відіжміть руками від рідини і викладіть в миску. Додайте яєчну суміш. Натріть сир крупно і половину покладіть в тісто. Засипте вівсяні пластівці, дрібно посічену зелень і перець. Все добре перемішайте в однорідну масу.

Жаростійку форму змастіть маслом за допомогою пензлика, перекладіть в неї заготівлю, розрівняйте і посипте другою частиною сиру.

Надсилайте запіканку в духовку при 180 градусах на 50 хвилин. Дістаньте страва з жаровні і залиште на 5 хвилин трохи охолонути.

Приємного апетиту!

Запіканка з кабачків Запіканка з кабачків з сиром і яйцем Кабачки з сиром Страви з кабачків