Якщо ви вирішили приготувати низькокалорійну і корисну їжу або трохи скинути вагу, цей рецепт – те, що потрібно. Ніжне і тане в роті блюдо з рум’яною скоринкою приготуємо в духовці, тому поставте її на розігрів перед початком готування.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Кабачки – 2 шт.
- Вівсяні пластівці – 1 склянка
- Яйце – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Молоко коров’яче – 50 мл
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Кріп – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування запіканки з кабачків з вівсяними пластівцями? Кабачки добре вимийте, при необхідності скористайтеся щіткою. Молоді овочі чистіть немає необхідності, а якщо шкірка товста і вже утворилися насіння – зріжте шкірку і видаліть серцевину з насінням. Подрібніть на тертці кабачки, трохи посоліть і залиште пустити сік на 20 хвилин.
Яйця з’єднайте з молоком і збийте виделкою.
Кабачки відіжміть руками від рідини і викладіть в миску. Додайте яєчну суміш. Натріть сир крупно і половину покладіть в тісто. Засипте вівсяні пластівці, дрібно посічену зелень і перець. Все добре перемішайте в однорідну масу.
Жаростійку форму змастіть маслом за допомогою пензлика, перекладіть в неї заготівлю, розрівняйте і посипте другою частиною сиру.
Надсилайте запіканку в духовку при 180 градусах на 50 хвилин. Дістаньте страва з жаровні і залиште на 5 хвилин трохи охолонути.
Приємного апетиту!
Запіканка з кабачків Запіканка з кабачків з сиром і яйцем Кабачки з сиром Страви з кабачків