Легка кабачкова запіканка з додаванням помідорів і цибулі, присмачений спеціями і тертим сиром – відмінний варіант вечері для всієї родини. Щоб запіканка мала щільну текстуру, використовуємо суміш з яєць, молока і муки. Спеції та трави для запіканки можна використовувати будь-які, за смаком і бажанням. Особливо підходить сюди і ніжна ароматна суміш прованських трав. Втім, всім знайомий, рідний кріп також буде вельми до речі.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кабачки – 300 гр.
- Помідори свіжі – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 1 зуб.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Молоко коров’яче – 50 мл
- Прованські трави – 1 ч. л.
- Масло оливкове – 1 ч. л.
- Сіль – 2 щіпки
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
Процес приготування:
Готувати запіканку з кабачків з яйцями і молоком легко! Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, моєму і просушуємо. Ріжемо дрібними кубиками. На сковороді розігріваємо оливкову олію і висипаємо в нього подрібнену цибулю. Обсмажуємо цибулю до легкого золотистого відтінку, після чого сковорідку знімаємо з плити і відставляємо в сторону.
Кабачки очистити від шкірки і насіння. Якщо плоди молоді, що використовуємо їх цілком, з шкіркою і насінням. Натираємо підготовлені кабачки на дрібній тертці. Поміщаємо масу з натертих кабачків в друшляк і даємо зайвого соку стекти. Руками віджимаємо кабачки, щоб збільшити відтік рідини.
Форму для запіканки змащуємо оливковою олією і викладаємо в неї віджату кабачкову масу. Розрівнюємо її руками або ложкою по всьому периметру форми рівним шаром.
Помідори миємо й обсушуємо. Нарізаємо помідори кружальцями товщиною в п’ять-сім міліметрів. Часник очищаємо від лушпиння і дрібно рубаємо ножем. Як варіант, можна пропустити зубок через прес.
На шар кабачків у формі викладаємо обсмажені цибулю і так само рівномірно розподіляємо подрібнений часник. Поверх розкладаємо досить щільно гуртки помідорів.
В окрему миску розбиваємо яйця, додаємо до них сіль і чорний мелений перець. Збовтуємо яйця віночком, вливаємо до них молоко, а потім всипаємо борошно. Продовжуємо розмішувати суміш віночком, поки не вийде повністю однорідне рідке тісто. Додаємо в тісто сухі трави і ще раз перемішуємо.
Приготовану рідку суміш виливаємо поверх помідорів. Форму з майбутньою запіканкою ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на середній рівень. Запікаємо протягом двадцяти хвилин. Твердий сир натираємо на крупній тертці. Запіканку дістаємо з духовки і посипаємо тертим сиром.
Знову ставимо форму в духовку і запікаємо протягом п’ятнадцяти-двадцяти хвилин. Поверхня повинна добре зарум’яниться. Готову запіканку дістаємо з духовки, даємо їй трохи постояти при кімнатній температурі, щоб вона злегка охолола і ущільнилася. Подаємо на стіл і нарізаємо на порції прямо формі.
Приємного апетиту!
Дієтична ПП запіканка з кабачків Дієтичні страви з кабачків Запіканка з кабачків з помідорами Запіканка з кабачків з сиром і яйцем Кабачки для схуднення Кабачки з сиром Кабачки з часником в духовці