Смачне збалансоване страва з овочів та курячого м’яса або просто запіканку господині люблять готувати восени врожаю, зібраного на власному городі. У ньому поєднується чудовий смак і користь овочів.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кабачки – 600 – 700 гр.
  • Картопля – 500 – 600 гр.
  • Куряче філе – 300 – 350 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – зуб.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 200 мл
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Сир – 50 – 80 гр.
  • Кріп – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування запіканки з картоплі, курки, кабачків і помідорів в духовці? Овочі помийте і очистіть. Картоплю, цибулю і кабачок наріжте дрібними кубиками, моркву натріть на тертці, зелень порубаєте ножем. Змішайте овочі в миску, посоліть за смаком.

Куряче філе помийте і зробіть з нього фарш. Для цього можна пропустити м’ясо разом з часником через м’ясорубку або скористатися блендером.

Форму змастіть маслом, викладіть в неї половину овочевої суміші. Потім рівномірним шаром розподілите фарш, посоліть його.

Шар з фаршу накрийте другою частиною овочів. Змішайте яйця і молоко, цією сумішшю полийте заготовку. Форму накрийте фольгою і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів на 40 хвилин.

Потім зніміть фольгу, посипте запіканку тертим сиром і готуйте ще 35-40 хвилин. Рум’яну запіканку подавайте на стіл в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Дієтична ПП запіканка з кабачків Запіканка з кабачків Запіканка з кабачків з сиром Запіканка з картопляного пюре в духовці Кабачки з м'ясом Кабачки з сиром і часником в духовці Картопляна запіканка з сиром в духовці