Щоб урізноманітнити звичайну картопляну запіканку, додайте гриби і фарш. Це зробить блюдо ще більш ситним. М’ясо можна взяти будь-яку на свій смак.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Картопля – 1 кг
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Фарш м’ясний – 400 гр.
- Гриби – 300 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Молоко коров’яче – 0,5 склянки
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати запіканку з картопляного пюре, фаршу і грибів? Якщо ви використовуєте заморожені гриби, то їх необхідно повністю розморозити і відварити до готовності.
З лука зніміть лушпиння, дрібно наріжте його і обсмажте на рослинному маслі.
Потім додайте до цибулі варені гриби, посоліть і приправте засмажку за смаком.
Окремо обсмажте фарш і одну подрібнену моркву до готовності, посоліть і приправте засмажку.
Картоплю і другу морква зваріть. Потім додайте молоко, яйце і зробіть пюре з овочів.
Форму для випічки змастіть рослинним маслом, викладіть 1/3 пюре.
Потім зробіть шар з грибів і цибулі.
Далі знову шар з 1/3 картопляного пюре.
На картопляний шар викладіть обсмажені фарш і моркву.
Завершіть збір запіканки шаром з залишився пюре, змастіть його збитим яйцем.
Готуйте страву в духовці при 150-160 градусах 30 хвилин. Запіканку подавайте на стіл в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Запіканка з картопляного пюре з грибами в духовці Запіканка з картопляного пюре з фаршем та сиром у духовці Картопляна запіканка Картопляна запіканка з м'ясом в духовці Картопляна запіканка з яйцем в духовці