Картопля – один з найбільш звичних продуктів, які регулярно присутні в нашому раціоні. Його можна використовувати в приготуванні різних страв. Наприклад, запіканки. Таке блюдо припаде до смаку і дорослим, і дітям.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Базилік свіжий – 1 ч. л.
  • Молоко коров’яче – 120 мл
  • Сіль – за смаком
  • Картопля – 500 – 600 гр.
  • Фарш м’ясний – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 25 гр.
  • Сир – 40 – 50 гр.

Процес приготування:

Приступимо до приготування запіканки з картопляного пюре з фаршем та сиром. Картоплю очистіть, помийте і зваріть в підсоленій воді до готовності. Потім злийте воду, додайте молоко кімнатної температури, вершкове масло і зробіть пюре. Охолодіть його, додайте одне яйце і добре перемішайте.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте ножем. Обсмажте цибулю на рослинній олії до золотистого кольору. Потім додайте на сковорідку фарш, посоліть, додайте спеції за смаком і продовжуйте смажити до готовності фаршу.

Сир натріть на тертці.

Форму для запікання змастіть маслом. Викладіть половину картопляного пюре.

Потім рівномірним шаром розкладіть фарш.

Поверх м’ясного шару покладіть залишився картоплю, всипте тертий сир.

запіканка Готується в духовці при 180 градусах 25-30 хвилин. Подавайте запіканку на стіл в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Картопляна запіканка з курячим фаршем в духовці Картопляна запіканка з сиром в духовці Картопляна запіканка з фаршем в духовці Картопляна запіканка з фаршем класична Картопляна запіканка з фаршем як в садочку в духовці Картопляна запіканка з яйцем в духовці