Ніжне картопляне пюре і обсмажені грибочки відмінно поєднуються в одному блюді, а саме запіканці. Гриби можна використовувати як свіжі, так і заморожені, а пюре підійде навіть вчорашнє.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Картопля – 1 кг
  • Гриби – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 1 – 3 зуб.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Молоко коров’яче – 100 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування запіканки з картопляного пюре з грибами в духовці? Очищені бульби картоплі розріжте на кілька частин і зваріть до готовності. Потім злийте воду, додайте вершкове масло і молоко, посоліть і перемніть картоплю в однорідне пюре.

Цибулю і часник очистіть і дрібно наріжте. Гриби наріжте дрібними кубиками.

На рослинному маслі обсмажте цибулю, часник і гриби, посоліть і приправте за смаком. Потім додайте сметану, перемішайте і зніміть з вогню.

Форму для запікання змастіть маслом або застелити пергаментом. Відкладіть 4-5 столових ложок пюре, решта викладіть у форму і розрівняйте.

Відкладене пюре покладіть в кондитерський мішок і з його допомогою зробіть бортик.

В середину картопляного шару викладіть засмажку з грибів, цибулі та часнику. Поставте форму в духовку і запікайте 20 хвилин при 180 градусах.

Готову запіканку трохи остудіть, прикрасьте зеленню і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Запіканка з картопляного пюре в духовці Запіканка з картопляного пюре з грибами в духовці Картопляна запіканка Картопляна запіканка з грибами в духовці Картопляна запіканка з грибами і сметаною в духовці